preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Nastup naših učenika na Miljevačkim danima kukuruza

Autor: Jasminka Stošić, 18. 9. 2015.

I ove godine na tradicijskoj smotri slovačke kulture u Miljevcima po 8. put sudjelovali i naši učenici!

 

 

   U subotu 19. rujna Miljevcima se razlijegala pjesma na zadovoljstvo mještana, ali i brojnih gostiju koji već tradicionalno posjećuju Miljevce kako bi uživali u glazbenoj manifestaciji  utemeljenoj prije 8 godina u svrhu promicanja i njegovanja slovačke tradicije i kulture.

 

  Mimohodom kroz selo svi su učesnici predstavili svoje nošnje, a domaćini su prikazali ispred Hrvatsko- slovačkog doma i običaj  branja  (i jedenja) kukuruza na tradicionalan način.

   Ostatak programa izveden je na pozornici miljevačkog doma pred uistinu brojnom publikom.

Članovi udruge „Matica slovačka Miljevci“ svojim vrlo uspješnim nastupom otvorili su ovogodišnji festival, a odmah nakon njih nastupili su i učenici naše područne škole od kojih veći broj pohađa izbornu nastavu Slovačkog jezika i ove školske godine.

 

 

 Najveće simpatije osvojili su miljevački prvoškolci, koji su i za ovu prigodu  na svoja leđa stavili školske torbe i s ponosom se predstavili u novoj, tek prije dva tjedna preuzetoj ulozi.

 

    Ispraćeni pljeskom i zahvalni zbog mogućnosti da na samom početku školovanja pokažu svoje talente i sposobnosti, učenici su nakon svog nastupa imali priliku poslušati i pogledati i ostale sudionike- svoje starije školske prijatelje koji su otpjevali nekoliko slovačkih pjesama, ali i druge izvođače, članove preostalih kulturno- umjetničkih skupina koji su pristigli u Miljevce iz ostalih dijelova domovine.

Velikim aplauzom nagrađeni su i  gosti iz slovačkog grada Oščadnica s kojima miljevački Slovaci razmjenjuju višegodišnje susrete i gostovanja.

  I ove godine Miljevci su uspjeli iznova pokazati svoju dobronamjernost i gostoprimstvo pa ovu vijest možemo zaključiti u pjesničkom duhu:

NA VELIKOJ „FEŠTI

KUKURUZNOG DANA“

IZVRSNA JE PJESMA,

I JOŠ BOLJA HRANA!

  Upamtite li ove stihove koji slikovito dočaravaju osobine miljevačkih stanovnika, možda baš oni budu razlog vašeg dolaska na iduće Miljevačke dane kukuruza! Mi vam jamčimo da ćete iz Miljevaca ponijeti samo lijepe uspomene i doživljaje za pamćenje!

Više fotografija s miljevačke manifestacije možete pogedati i na www.radioslatina.hr, www.icv.hr

 

 

 

 


Izvor: Lareta Žubrinić (foto)


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju