preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Europski dan jezika

Autor: Nadin Cuca, 25. 9. 2015.

   Europski dan jezika obilježava se 26. rujna i to od 2001. godine, koja je odlukom Europske unije i Vijeća Europe proglašena Europskom godinom jezika. Cilj je Dana jezika jačati javnu svijest o važnosti učenja jezika, promicati jezičnu i kulturnu raznolikost Europe te potaknuti cjeloživotno učenje jezika.

   Povodom Europskog dana jezika učiteljice Nadin Cuca, Marina Kordi, Jasminka Stošić i Maja Kandžera uključile su učenike PŠ Miljevci u novi eTwinning projekt pod nazivom "Happy European Day of Languages".  

         Učenici su dobili zadatak izraditi čestitku na što više jezika koje poznaju, a uz to čestitka treba predstavljati simbol našeg kraja.

 

    S obzirom da su Miljevci poznati i po slovačkom jeziku, učenici te malene škole imali su mogućnost raditi čestitke na trima jezicima: hrvatkom, engleskom i slovačkom i u tom su pokazali veliku snalažljivost i kreativnost.

  Zadatak projekta, uz izradu čestitaka, bio je i poslati čestitke u škole partnere projekta, tako da su naše čestitke poslane u Grčku, Francusku, Englesku i Poljsku. Vjerujemo da će im se svidjeti i veselimo se njihovim čestitkama!

EU ima 23 službena jezika i mnogobrojne druge regionalne i manjinske jezike i dijalekte. Zanimljivo je napomenuti da četrdeset i četiri posto Europljana ne govori nijedan strani jezik.

   Prednosti poznavanja nekog drugog jezika osim materinskog lako je uočiti. Jezici proširuju um, otvaraju nove horizonte, a povećavaju i izglede za zapošljavanje.

 

 

 

 

 


Izvor: Nadin Cuca, učiteljica engleskog jezika (tekst i foto), Maja Kanđera, učiteljica slovačkog jezika (foto)


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju