preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Brošura o našoj školi

Autor: Božica FILIPOVIĆ VEG, 1. 10. 2015.

Povodom Europskog dana jezika učenici dodatne nastave  izradili brošuru o školi

     Europski dan jezika temelji se na inicijativi Vijeća Europe. Svake se godine obilježava 26. rujna. Prvi je put predstavljen 2001. godine tijekom Europske godine jezika.  Cilj je cijeniti i držati do svih jezika i kultura, ali i povećati broj osoba koje posjeduju prednosti višejezičnosti te motivirati ljude u Europi na doživotno učenje jezika. Obilježavanjem ovoga dana želi se: upozoriti građanstvo na važnost učenja jezika i poticati učenje većeg broja jezika radi razumijevanja različitih kultura, promicati bogatu jezičnu i kulturnu raznolikost Europe te poticati cjeloživotno učenje jezika u školi i izvan nje. (izvor: wikipedija)

       U našoj su školi povodom ovoga dana učenici 7. i 8. razreda koji pohađaju dodatnu nastavu iz hrvatskog, engleskog i njemačkog jezika izrađivali brošuru o školi u programu Microsoft Publisher (koji su ovom prilikom prvi puta koristili, a onda i upoznali te vrlo brzo svladali rad u njemu).

   Najprije su na satu hrvatskoga jezika učenici s nastavnicom Božicom Filipović Veg proučili povijest škole te prikupili podatke koje su željeli uvrstiti u kratak tekst o našoj školi, njezinoj prošlosti, zemljopisnom smještaju te najvažnijim aktivnostima, a zatim su s nastavnicama stranih jezika, Tihanom Mađar i Draganom Dropulja taj tekst preveli na engleski i njemački jezik.

    Brošuru su i estetski uredili, dodali fotografije te osnovne podatke o školi (adresu, brojeve telefona i web adresu) i isprintali nekoliko primjeraka koji krase panoe naše škole, a kako je to sve u konačnici izgledalo možete pogledati u privitku i na povenici: brošura).

 


Izvor: Anntonia Barbara Brzica, učenica 8.r., Novinarska družina Cvrčak
Priloženi dokumenti:
brosura_OS_VN_NB.pdf (800.10 KB)


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju