preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Što mi znače učitelji

Autor: Administrator , 22. 10. 2015.

   Povodom Svjetskog dana učitelja koji se u svijetu svake godine obilježava 5. listopada obrađujući i analizirajući pjesmu Vjekoslava Majera „Moj učitelj“, učenici 6. razreda  na satu su Hrvatskoga jezika pisali poruke svojim učiteljima te zamišljali kakvi bi oni učitelji bili, što bi promijenili, a što im se kod ovog plemenitog zanimanja sviđa. Pročitajte što su rekli i poručili svojim učiteljima.

 

  Razrednica naša, učiteljica Martina, malo je stroga. (U redu, jako stroga.) Predaje povijest, o Rimu nam priča i o staroj Grčkoj, a malo i o Hrvatskoj. Učiteljica Martina sve će napraviti za svoj zločesti razred. Dobra i stroga razrednice naša, učiteljice Martina, baš Vam hvala!

---------------

Mojoj učiteljici

Učiteljice, Vi ste mi pomogli jako,

zbrajati i oduzimati baš mi je lako.

Množiti i dijeliti nije problem,

a imenice uvijek riješim za tren.

Informatika mi je uvijek smiješak dala,

i zato, učiteljice, baš Vam hvala!

-----------------

  Svi su učitelji dobri, iz svih predmeta, a škola mi je najdraže mjesto. Volim ići u školu i volim učitelje.

-----------------

     Drago mi je što učiteljicu Božicu imamo 5 sati tjedno. Ona se uvijek sa nama šali. Kod nje na satu ne radimo puno, a kada radimo, radimo sve kroz šalu.

----------------

    Da sam ja učiteljica, bila bih malo stroga, a predavala bih matematiku. Radila bih tako da bih svaki sat ispitivala jer matematiku ne treba učiti, nego znati. Pisali bismo provjere da provjerimo znanje. Kada bismo završili s radom, malo bismo se šalili i razgovarali o matematici, je li teška, itd. Kod učiteljice iz matematike ne bih ništa promijenila.

----------------

    Učiteljici Ivani hvala što nam je krasne razlomke dala, „teacher-ici“ Tihani što s nama „spika“ po engleski, učitelju Marinku što nas uz karte voda svud po svijetu, dragoj razrednici Martini što nas uz povijest pokušava i u red dovesti. Hvala učitelju Draženu što nas pjesmom uveseljava, učitelju Hrvoju što nas neke tjera da „skidamo kile“. Hvala vjeroučitelju Đori što nas prema raju vodi, učitelju Đorđu što nas umjetnosti podučava. Hvala učiteljici Mariji što prirodne zakone nam objašnjava, učiteljici Jasmini što nas uči za što ruke služe, a učitelju Vladi što s nama dijeli internetske muke. I, na kraju, veliko hvala učiteljici Božici što nas pokušava naučiti jezik naš najdraži, hrvatski.

----------------

 

ZAGONETKA

On komičar je pravi. S nama se uvijek šali.

Tko je on?

Znaju skoro svi!

Učitelju Dražene, to ste Vi!

-------------------

    Učiteljice moja, dobri ste Vi. Mada malo strogi, uvijek mi date 5. Tehnički mi je drag, a Vi još više. Hvala Vam, učiteljice, baš Vam hvala za sve petice, četvorke, a i trojke.

-------------------

   Draga učiteljice, želim Vam da radite do kraja i do mirovine. Dobra ste učiteljica, ostanite takvi kakvi jeste i nemojte strogo ocjenjivati. Želim Vam puno uspjeha u radu kao učiteljici engleskog jezika.

-------------------

Pismo učitelju

    Dragi učitelju moj, puno ti hvala što si me naučio svašta, sve od zbilje do mašte. Voljela sam kada smo radili i kreativni bili jer uvijek bismo nešto dobro izradili. Još jednu malo zamolbu imam, da još jednom zapjevate s nama kao nekada.

-----------------

Razrednica

 

Vi ste učiteljica velikog srca,

svi vide Vaš osmijeh s lica,

dobra ste učiteljica.

 

Odlično nas učite,

strpljenja puno imate

i uvijek zadovoljni ste.

 

Našim postignućima se veselite.

Svaki dan je s Vama zabavan,

lijep, maštovit i sretan.

 

Hvala, učiteljice, što ste me to naučili!

Zahvalan ću Vam biti

i rado Vas se sjećati.

---------------------

   Kada bih bila učitelj, predavala bih povijest. Prema svojim učenicima bila bih dobra, ali kada bi bili zločesti, bila bih i ja malo stroža. Popuštala nikad ne bih i prema svima bih se odnosila ravnopravno. Kod svojih učitelja ne bih ništa mijenjala jer su mi oni uzor.

------------------

Poruka učitelju tjelesnog

Učitelju, Vi ste pravedni i jako dobri. Ponekad idemo unutra na tjelesni, ali ipak se zabavimo. Ja ne bih ništa promijenio kod Vas, ali dajte nam malo više vremena za igru!

--------------------

   Ja bih bila učiteljica hrvatskog jezika. Bila bih dobra učiteljica. Imali bismo vrijeme za šalu i vrijeme za učenje. Svoje bih učenike razmjestila tako da sjede cure s dečkima zato što učenici pričaju pod satom i ne slušaju. Kod svoje učiteljice ništa ne bih promijenila zato što je naša učiteljica iz hrvatskog lijepa, draga i brižna. Razumije nas i na satu hrvatskog pokušava sve da bude zabavno. Promijenila bih da sat traje 25 minuta.

------------------

    Svi moji učitelji su meni jako dragi i pravedni na svoj način. Zajedničko im je to što svi uvijek dobro objasne gradivo i znaju se šaliti.

 

 


Izvor: Božica Filipović Veg, učiteljica 6.r., učenici 6. razreda


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju