preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Terenska nastava u Slatini

Autor: Božica FILIPOVIĆ VEG, 24. 10. 2015.

   Učenici viših razreda naše škole umjesto redovne nastave imali su nešto drugačiji školski dan - terensku nastavu ispunjenu brojnim zanimljivim sadržajima. Posjetili su grad Slatinu i njezine znamenitosti. Sve se to odigralo prošlog utorka 20.10. 2015.

   Nakon izlaska iz autobusa uputili smo se ka Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina.  

 Ondje  nam je ravnateljica Ana Knežević pokazala  što sve možemo raditi i posuđivati u knjižnici.

 

   U tijeku je Mjesec hrvatske knjige koji je u znaku svjetlosti pa nam je Lea Dorčak ponešto pročitala o poznatim izumiteljima Nikoli Tesli i T.A. Edisonu. 

    Antonia Barbara Brzica  čitala nam je ulomak iz knjige Kronike iz Narnije Kraljević Kaspijan pa smo pogledali isječak iz istoimenog filma. Nekoliko učenika natjecalo se i u on-line Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja.

   Nakon što je isječak završio uputili smo se prema POU Slatina da pogledamo kazališnu predstavu „Ljubav ili smrt“ zagrebačkog kazališta Smješko. Predstavom smo svi bili  oduševljeni!! 

  Nakon predstave uputili smo se u razgledavanje znamenitosti grada. Učenici petog i šestog razreda išli su posjetiti slatinski Zavičajni muzej i crkvu sv. Josipa u kojoj ih je srdačno dočekao župnik Dragan Hrgić.

   Mi sedmaši   posjetili smo  Radio Slatinu. Uz pomoć Roberta Turkalja i Elvisa Markovića mogli smo isprobavati tehniku i pričati na radiju. Tamo su nam posvetili pjesmu koju smo željeli i rekli da je to za učenike sedmog razreda naše škole!

 Učenici osmog razreda su išli u Gradsko društvo Crvenog križa gdje ih je ravnatelj Vlatko Jelenčić upoznao s radom  ove humanitarne organizacije, kako je nastala te kako se i sami možemo priključiti.  

   Zatim smo se žurnim korakom i mi uputili prema Zavičajnom muzeju Slatina. Ondje nam je Kornelija Krpačić govorila o postavljenoj  izložbi antologijskih plakata Muzeja suvremene umjetnosti, za nas potpuno novu vrstu umjetnosti.

  Zahvalili smo svim našim domaćinima te se puni znanja i lijepih dojmova vratili u Novu Bukovicu uz pohvale ravnateljice za izuzetno dobro ponašanje.

 

 

 


Izvor: Veronika Brzica (tekst i foto), učenica 7.r., Marijan Škrnički (tekst), učenik 8. r. - članovi Novinarske družine


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju