preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Uspjeh naše učenice Leone

Autor: Lareta Žubrinić, 16. 11. 2015.

Nastup na Susretima mladih pjesnika Slavonije i Baranje

   Susret mladih pjesnika Slavonije i Baranje, 22. po redu, i ove se godine održao u Cerniku, 6. studenog.

   Našu  školu, ali i Virovitičko-podravsku županiju,  predstavljala je učenica 6. razreda Leona Kordi koja je iz prve ruke mogla posvjedočiti ljepoti ovoga kraja i gostoljubivosti lokalnih ljudi. Učiteljica hrvatskog jezika Božica Filipović Veg poslala je nekoliko literarnih radova naših učenika, ali je stručni žiri odabrao Leonin rad kao najuspješniji.

   Priredba je započela molitvom za 40 mladih pjesnika, a nakon toga, u školskoj sportskoj dvorani, upriličen je program koji su organizirali domaćini predstavivši goste i njihove uratke, ali i svoju školu te rad školske zadruge i određenih sekcija izvannastavnih aktivnosti.

   Publika je svaku recitaciju nagradila pljeskom, a nakon krasnoslova stručni je žiri odabrao 5 najboljih pjesama i njihove autore nagradio uručivši im poklon pakete i priznanja. Nakon priredbe svi su pozvani u Hrvatski dom u Cerniku na ukusan ručak gdje su se počastili, družili, ali i stekli nova poznanstva, nakon čega su krenuli kućama.

   Bilo je to nezaboravno iskustvo. Pozivamo sve mlade pjesnike naše škole da se i sljedeće godine prijave na ovaj natječaj te dožive ljepotu cerničkoga kraja i srdačnost tamošnjih ljudi.

 

 

 


Izvor: Leona Kordi, učenica 6.r., Božica Filipović Veg, učiteljica hrvatskog jezika (tekst), Marina Kordi, učiteljica 3.i4. r. PŠ Miljevci (foto)


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju