preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Golubica i srce na dar za herojski Vukovar!

Autor: Darko Samardžić, 19. 11. 2015.

Miljevački učenici i ovogodišnjeg su 18. studenog odali počast žrtvama Vukovara, stradalima u vrijeme okupacije grada već na samom početku Domovinskog rata.

Ovaj herojski grad, zbog svog geografskog položaja i smještaja na samom istoku Republike Hrvatske, iz kojeg je smjera neprijatelj nadirao svom silinom i nemilosrdno uništavao sve pred sobom, pretrpio je najveće žrtve u Domovinskom ratu i dao najveći doprinos u obrani ostatka domovine.

Iako nisu ni bili rođeni u vrijeme ondašnjih tragičnih događaja u gradu Vukovaru, učenici su se s puno pijeteta i s velikim suosjećanjem  poklonili svim hrvatskim žrtvama stradalima u gradu Vukovaru te, njima davne, 1991. godine.
Uz upaljene lampione i minutu šutnje mislima i srcima bili su, baš kao i ostali sunarodnjaci na Dan sjećanja, uz naš ponosni Vukovar.
Kako bi stekli uvid u život Vukovaraca danas, 24 godine nakon tragičnih događanja, zajedno smo pogledali video- spot i poslušali pjesmu „Voljeni Vukovar“ u izvedbi malih, ali raspjevanih „Vukovarskih golubića“.


Utješeni spoznajom da Vukovarci- mali i veliki danas žive u miru u svom obnovljenom gradu, odlučili smo im poslati poruke- dječje iskrene i tople! 
Stoga smo od papira izradili bijele golubice- simbole mira i crvena srca- izraze naše ljubavi i uputili ih Vukovaru kao naš skroman, a zapravo istinski vrijedan dar!


Jer, biti u dobi od tek 7, 8, 9 ili 10 godina života, a znati cijeniti prave ljudske vrijednosti, priznat ćete, iznimna je stvar!

Autor vijesti: Jasminka Stošić, učiteljica u PŠ Miljevci


Miljevci, 18. studenoga 2015. g.

 
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju