preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Obilježavanje Mjeseca ovisnosti

Autor: Darko Samardžić, 24. 11. 2015.

Nalazimo se u razdoblju kada se obilježava Mjesec ovisnosti. Tijekom navedenih mjesec dana, učenicima se pokušava prikazati koje su to opasnosti koje vrebaju oko nas, kako se obraniti od njih te koje su to lijepe stvari u životu kojima možemo posvetiti svoje vrijeme.

Vremena se mijenjaju. Nekada su se ovisnosti odnosile samo na cigarete, alkohol i droge, a danas taj pojam ima puno šire značenje jer su se pojavile ovisnosti o mobitelima, računalima, tabletima, facebooku, gaziranim pićima, slatkišima, grickalicama i sl. Zajedničko svim ovisnostima je što negativno utječu na zdravlje osobe, psihički i fizički.

U 1. razredu smo zbog toga govorili o ovisnostima o slatkišima, računalima, igricama, itd. Naveli smo koje su stvari nezdrave, a zatim koje su zdrave. Zdravo se odnosilo na voće i povrće, bavljenje sportom i igru s prijateljima ili braćom i sestrama. Prvi razred je pokazao i svoju umjetničku stranu pa smo zajedno napisali i pjesmu koju smo i uglazbili:

"Slatkiše je pojeo Josip

pa je dobio osip.

Kruška, jabuka, šljiva

voli mala Iva.

Filip voli nogomet,

nije zdrav internet."

Vjerujem da su ovom pjesmom naši prvašići poslali snažnu poruku svima koji žele živjeti zdravo.

 
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju