preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Veseli tjedan u našoj školi- u čast svetom Nikoli!

Autor: Jasminka Stošić, 3. 12. 2015.

U našoj područnoj školi u Miljevcima ovih se dana već osjeća predblagdansko uzbuđenje, a učenici su sve boljeg raspoloženja i gotovo da i ne skidaju osmijehe sa svojih lica. Razlog?

Ima ih više:

     Sveti Nikola nedavno je najavio svoj skori dolazak u Novu Bukovicu pa su stoga i u našoj područnoj školi učenici počeli s užurbanim pripremama za taj važan događaj.

   

     Školski pano je prvi nagovijestio predstojeće važne događaje: Krampus je bio „jezzzzivo zanimljiv“ motiv na satu likovne kulture našim malim prvoškolcima, koji su se vrlo hrabro iznijeli s tim umjetničkim izazovom!

 

   

 

 

 

 

 

     

 

 

    Adventski simboli odjednom su se počeli pojavljivati u našim učionicama. Na Svetu Barbaru posijat ćemo božićnu pšenicu i izložiti ju na prozorskim klupicama. Do Božića bit će već zelena i ukrašavat će stolove u našim domovima, simbolizirajući blagostanje koje priželjkujemo u idućoj kalendarskoj godini.

   U predahu između zahtjevnijih (čitaj: TEŠKIH) zadataka učenici su rješavali listiće koji su sadržavali labirinte, zagonetke, bojanke i ostale radno- zabavne aktivnosti u čast svetom Nikoli, zaštitniku djece, siromašnih, putnika i pomoraca.

   Potaknuti njegovim dobročinstvima nastojali smo i sami učiniti ponešto dobro u adventskom razdoblju. Učenici su stoga međusobno razmjenjivali pozitivne poruke i jedni druge nastojali iznenaditi skrivenim slatkišima.

   Sve ove vesele aktivnosti „začinili“ smo i zvonkom pjesmom pa je protekla sedmica donijela malim Miljevčanima obilje zadovoljstva i veselja.

  Varate se mislite li da nam je sveti Nikola uspio dosaditi! To jednostavno nije moguće! Jer tako to ide od davnih vremena- djeca se raduju Nikolinom dolasku, a Nikola, unatoč godinama i kostobolji, dolazi baš svake godine u prosincu!

     SAMO DA NJEGOV VLAK DOĐE NA VRIJEME I OVOG PETKA PA DA SE ŽELJE NAŠIH UČENIKA, KAO I PRETHODNIH GODINA OSTVARE- BEZ IZUZETKA!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Priloženi dokumenti:
PISMO_NIKOLI.docx (13.79 KB)


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju