preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

20 dana dobrote - eTwinning projekt

Autor: Nadin Cuca, 12. 1. 2016.

Uspješno završen još jedan eTwinning projekt u našoj područnoj miljevačkoj školi!

   Učenici PŠ Miljevci imali su priliku i sami sudjelovati u aktivnostima kojima su adventsko vrijeme učinili  još ljepšim, radosnijim, uzbudljivijim, a k tomu,i plemenitijim i humanijim.

     U  svoj su projektni plan uvrstili i modeliranje adventskog vjenčića upotpunjenima dobrim božićnim željama namijenjenima bližnjima,  izradbu cvjetnog kolaža pod nazivom "Latice želja za moju obitelj", pisali su tople i pozitivne poruke i upućivali ih jedni drugima, sijali božićnu pšenicu i tijekom adventskog razdoblja brižno skrbili o njoj, preostalim sjemenjem nahranili ptičice u kućici za ptice koju je, miljevačkim učenicima (i ptičicama) na radost, izradio početkom nove školske godine naš sumještanin Dejan Matota,..., donosili i pakirali igračke koje su nesebično poklonili štićenicima Doma za nezbrinutu djecu u Lipiku, darivali slatke paketiće prepune ručno i s ljubavlju rađenih kolačića za naše starije sumještane, koji su im u predbožićno vrijeme otvorili vrata svoga doma, ali i svoja srca...Slikali su zajedničku božićnu sliku, pisali "lijepe riječi koje vode k sreći", i to na engleskom jeziku, ... Upućivali su čestitke  i na slovačkom jeziku, kojega miljevački  učenici marljivo uče kao izborni nastavni predmet, od glinamola modelirali i bojili ukrase za božićno drvce, koje smo s veseljem zajedno okitili pred sam dolazak ovog najradosnijeg kršćanskog blagdana.

    No vrhunac svih najljepših božićnih želja uspjeli smo dočarati i podijeliti s vjernom publikom na našoj školskoj priredbi, održanoj povodom blagdana Božića u Domu kulture u Novoj Bukovici 21. prosinca 2015. g. Ondje smo razveselili posjetitelje s nekoliko prigodnih glazbeno- scenskih točaka i za njihovu izvedbu bili nagrađeni toplim pljeskom.

      Zahvaljujući ovom zanimljivo osmišljenom projektu u tih "20 dana dobrote"dali smo uistinu najbolje što smo imali skriveno u našim malim, ali toplim srcima. I u tom darivanju, i sami smo bili obilato nagrađeni i počašćeni... i postali znatno bogatiji- unatoč nesebičnu dijeljenju!!! 


Izvor: Jasminka Stošić (tekst), Marina Kordi, Maja Kanđera, Nadin Cuca (foto), Nadin Cuca ppt - učiteljice u PŠ Miljevci


Oglasna ploča

Ponosni!

 

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Kalendar 2016/2017

Kalendar
« Travanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Sredinom  travnja 2012., 2013., 2014., 2015.  i 2016. uključili smo se u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju