preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Natjecanje Crvenog križa

Autor: Lareta Žubrinić, 14. 3. 2016.

    U Osnovnoj školi „Davorin Trstenjak“ u Čađavici u subotu 12. ožujka održano je natjecanje podmlatka i mladeži Crvenoga križa s područja na kome djeluje Gradsko društvo CK Slatina, a to su grad Slatina i pet okolnih općina. Natjecali su se i učenici naše škole predvođeni mentorom Đorom Đorđevićem.

    Natjecanje se sastojalo od pisane provjere teoretskog znanja o pružanju prve pomoći, poznavanja humanitarnog prava i povijesti organizacije hrvatskoga i međunarodnog Crvenoga križa, te od praktičnog ukazivanja prve pomoći.

    

    Svaka ekipa od pet učenika imala je zadatak zbrinuti tri ozlijeđene osobe i brinuti se o njima do dolaska stručne ekipe hitne medicinske pomoći. Na natjecanju je sudjelovalo šest ekipa iz šest osnovnih škola (iz Slatine, Nove Bukovice, Čađavice, Mikleuša i Voćina) i dvije ekipe iz Srednje škole Marka Marulića Slatina.

    Ekipu naše škole uspješno su predstavljali su učenici  Ana Takač, Ana Škrnički, Sara Križetić, Marijan Škrnički, Antonija Barbara Brzica i  Lucija Podolski.

    Prema riječima predsjednice Gradskog društva Crvenoga križa Slatina Ljiljane Peretin, na pripremanju učenika za ovakva natjecanja vrijedno se radi u društvu već niz godina. – Osim učenika, mentora i maskera, neophodna je i pomoć liječnika, i nama sve te godine svesrdno pomažu dr. Miroslav Venus i dr. Ivica Fotez, a ove godine pridružio nam se i dr. Danijel Rešetar. Možemo s ponosom i zadovoljstvom reći da imamo liječnike koji su voljni u svoje slobodno vrijeme i bez naknade pomoći u radu s mladima. I svi mi ostali koji sudjelujemo u ovim aktivnostima volonteri smo i tako potičemo djecu da i oni volontiraju, ne samo danas, nego i kad odrastu.

   Najuspješnije ekipe iz svake kategorije nastupit će na međužupanijskom natjecanju u Osijeku 16. travnja, a to su ekipe slatinske Osnovne škole Josipa Kozarca i Srednje škole Marka Marulića Slatina.

(P. Žarković – Glas Slavonije / Foto: R. Turkalj)

Više fotografija na radioslatina.hr


Izvor: (P. Žarković – Glas Slavonije / Foto: R. Turkalj)


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju