preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Europski dan borbe protiv pretilosti

Autor: Ksenija Vujić, 19. 5. 2016.

     Europski dan borbe protiv pretilosti (European Obesity Day) obilježava se kako bi se građanima s prekomjernom težinom dala potpora i motivacija da promjenom životnih navika i prehrane poboljšaju svoje zdravlje i kvalitetu života. Procjenjuje se da je više od polovice stanovnika Europe prekomjerne težine ili pretilo, što ima negativne posljedice na predodžbu o sebi i samopouzdanje, a može biti izuzetno opasno po zdravlje.

     Europski dan borbe protiv pretilosti obilježava se 22. svibnja. Ove godine i naša škola sudjeluje u prevenciji pretilosti. Uoči tog dana, učenici OŠ Josipa Kozarca iz Slatine, grupa mladih kemičara "Fuleren" posjetila je našu školu i održala učenicima 7. i 8. razreda interesantno i poučno predavanje o zdravoj prehrani.

    Predavanje je osmišljeno u sklopu projekta "Višak šećera, korak unatrag" koji su mladi kemičari provodili ove godine sa svojom mentoricom Ksenijom Vujić. Projekt je osmišljen kako bi motivirali učenike na zdravu prehranu i dali im korisne savjete te ih potaknuli na rekreaciju koja je neophodna.

Grupa "Fuleren"

 

Predavanje u tijeku... :)

Nakon predavanja, ravnateljica škole Lareta Žubrinić zahvalila je učenicima i njihovoj mentorici na poučnom i zanimljivom predavanju i prezentaciji projekta te ih sve pozvala  na domjenak u školsku kuhinju.

 

 

 

 
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju