preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Uz Duha Svetoga u novoj školskoj godini

Autor: Đora Đorđević, 13. 9. 2016.

    U nedjelju 11. rujna u Novoj Bukovici je pod svetom Misom  obilježen početak nove školske i vjeronaučne godine.

 Učenici naše škole, predvođeni vjeroučiteljem,  u procesiji su s torbama na ramenima svečano ušli u crkvu posloživši svoje torbe, knjige i đačke brige kraj oltara. Za pjevanje pobrinuo se župni zbor u kojemu pjevaju i sviraju učenici naše škole predvođeni maestrom Antoniom Brzicom.

  Župnik Mario Matijević pozvao je sve učenike da budu dobri prema svojim roditeljima i učiteljima te da radosno i savjesno izvršavaju sve svoje učeničke dužnosti a učitelje i roditelje na strpljivost u učenju i odgajanju djece. Pozvao je i sve vjernike da se brinu i za one bližnje koji su možda zaboravili na Boga ili se odmetnuli od njega te na taj način spasimo grešnika. U nebu će radost biti veća zbog jednog spašenog grešnika nego zbog 99 pravednika.

   Molitvu vjernika za početak školske i vjeronaučne godine izmolio je vjeroučitelj.

-Isuse, na početku školske i vjeronaučne godine želimo ti zahvaliti za ljetne praznike, za ljepotu mora, gora i livada, za ljepotu obiteljskog doma- za  sve radosne trenutke.

-Hvala za povjerenje koje imaš u nas i naše roditelje , naše učiteljice i učitelje, ravnateljicu Laru i našeg župnika Maria. Hvala ti što si nas stvorio i htio da živimo u ovom vremenu među ovim ljudima.

   Budi s nama kroz dane ove nove školske i vjeronaučne godine i pomogni nam da novo gradivo što bolje razumijemo i naučimo. Pred tebe stavljamo novu školsku godinu. U tvoje ruke stavljamo našu dobru volju i naše odluke da ćemo ići uz tebe i da ništa nećemo graditi bez tebe.

   Učenici su u prinosu darova na oltar prinijeli Bibliju, kruh, učenički torbu i imenik s imenima učenika.

BIBLIJA : Tvoja riječ, Gospodine, duh je i život. Po svojoj riječi oživi naš duh, obnovi nas u zajedništvu i solidarnosti, te povedi putem mira, istine i života. ( Josipa Gorički 5.r.)

ŠKOLSKA TORBA: Što se krije u školskim torbama ? Svakodnevno su uza nas. Prinosimo ovu školsku torbu koja predstavlja sve torbe đaka iz naše škole. Torbu nije uvijek lako nositi. U njoj su sve naše đačke brige i radosti: nova znanja i spoznaje, nove zadaće… Daj Gospodine, da školsku torbu i sve što ona predstavlja, hrabro nosimo kroz ovu školsku i vjeronaučnu godinu. ( Nikola Ladović  3.r.)

KRUH : „ Kruh naš svagdašnji daj nam danas „! – riječi su ovo naše najčešće molitva. Prinosimo Ti Gospodine, kruh- plod zemlje i rada naših ruku. On je znak Tvoje bezgranične ljubavi prema nama. Danas kada mnogi gladuju ljubavi, daj nam da znamo dijeliti svoj kruh i svoj život sa svim ljudima, a posebno s onima koji oskudijevaju, pa i kruha od kojega se živi. (Hana Kribl 2. r.)


Izvor: Đora Đorđević, vjeroučitelj (tekst), Dragana Matić , učiteljica 1.r. (foto)


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju