preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Edukacija o zaštiti i spašavanju

Autor: Lareta Žubrinić, 22. 9. 2016.

     Djeca predškolskog i školskog uzrasta, kao najosjetljiviji dio populacije, mogu se naći u situacijama kada su prinuđena pomoći sebi ili osobama oko sebe, stoga  je edukacija djece u području zaštite i spašavanja prijeko potrebna. Jučer je u našoj školi upravo za mlađe učenike održana edukacija s tematikom zaštite i spašavanja. 

   Predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) Područne službe Virovitica jučer su u našoj školi upoznali učenike razredne nastave  s postupcima i načinom ponašanja, a s ciljem poboljšanja sposobnosti djece za reagiranje,  u slučaju nastanka prirodnih i drugih civilizacijskih nesreća. 

   Naši gosti gospodin Željko i Dražen iz DUZS te gošće gospođa Biserka iz Hitne pomoći, kao i gospođica Marika ispred Hrvatske gorske službe spašavanja održali su teorijski i praktični/pokazni dio u kojem se  se djeca upoznala s načinom ponašanja i s ciljem smanjenja mogućnosti za izazivanje požara te načina ponašanja ako u stanu, školi ili predškolskoj ustanovi dođe do nastanka požara.

   Isto tako, djeca su se  upoznala s postupcima i aktivnostima te načinom ponašanja ako dođe do nastanka poplave, potresa ili nekog drugog neželjenog događaja u kojima se mogu naći tijekom svakodnevnog života.

   Istaknuta je važnost poznavanja  brojeva žurnih službi uz objašnjenje načina postupanja i pravilnog postupka pri pozivanju jedinstvenog broja za žurne situacije 112.

    Svi su učenici dobili   prigodni didaktički materijal, “bojanku”, “enigmatiku” i raspored sati za djecu školskog uzrasta kao i CD s prezentacijom edukacije djece u području zaštite i spašavanja. 

 

Više fotografija pogledajte u kutku Fotogled

 


Izvor: Dragana Matić, učiteljica 1. razreda ( foto)


Oglasna ploča

Upisi u srednju školu
Ponosni!

 

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Kalendar 2016/2017

Kalendar
« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Sredinom  travnja 2012., 2013., 2014., 2015.  i 2016. uključili smo se u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju