preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Učenici iz PŠ Miljevci posjetili knjižnicu

Autor: Eva Turza Mitrović, 29. 9. 2016.

Kao uvod u Mjesec školskih knjižnica, učenici PŠ Miljevci posjetili su školsku knjižnicu i pri tome nešto naučili o knjižničnoj građi. U Mjesecu školskih knjižnica, listopadu, svake godine nastojimo promicati školske knjižnice kao mjesto poticanja čitanja, učenja i druženja. Tema je ove godine "Nauči odgonetnuti svoj svijet".

Nakon kratkog uvoda knjižničarke, učenici su podijeljeni u tri dobno mješovite skupine i zajednički rješavali zadatke.

Prvi im je zadatak bio prepoznati što u knjižnici možemo naći ono čemu u knjižnici nije mjesto. Izvlačili su sličice i razvrstavali ih u pripadajuće omotnice.

Nakon toga svakoj je skupini dodijeljeno nekoliko sličica koje su morali obojiti i zalijepiti u odgovarajući dio. Bilo je tu hamburgera, bicikala, knjiga, časopisa... Učenici su uspješno obojili i  razvrstali sličice.

Sljedeći je zadatak bio razvrstati knjižničnu građu prema skupinama. Morali su prepoznati knjigu, časopis, film i enciklopediju i zalijepiti u pripadajuću kućicu.

Uslijedio je kviz, odnosno DA-NE pitalica. Kviz je bio uspješan i polazao nam je kako su učenici usvojili sve što trebaju znati kao korisnici naše knjižnice.

Na kraju je dobro došlo i malo zabave. Slagali smo puzzle i, što je vrlo zanimljivo, svi su pogriješili i zalijepili sliku - naopako. Ništa za to - učimo dok smo živi.

Lijepo smo se družili, bilo  nam je zabavno i jedva čekamo sljedeći susret.
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju