preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Pas - čovjekov najbolji prijatelj

Autor: Marija Peček, 4. 10. 2016.

Povodom Svjetskog dana zaštite životinja, ugostili smo članove Kinološke udruge iz Slatine i njihove najbolje prijatelje - pse!

     Uoči  Svjetskog dana zaštite životinja koji se obilježava na dan Svetog Franje Asiškog, a na Svjetski dan djeteta, učenici  razredne nastave u matičnoj školi 3. listopada imali su priliku saznati  više podataka o najboljem čovjekovom prijatelju - psu na  zanimljivom i poučnom predavanju koje je  održao Martin Bišćan,  predsjednik Kinološke udruge Slatina.

      Njegova pomoćnica bila je najmlađa članica Teuta Bišćan koja je ponosno šetala sa svojom razigranom foxterijerkom Munjom.

    Veselom  društvu priključio se i gospodin Vlado Horvat koji nam je pokazao izrazitu poslušnost svojega ljubimca i pomoćnika u lovu, prekrasnog ptičara Smokyja.

     Dječji pljesak izmamili su i psi gospodina Željka Jurasa - Paco (hrvatski ovčar)  i Neo (graničarski koli)  koji su nas oduševili svojom aktivnošću i zaigranošću.  

     Zahvaljujemo Kinološkoj udruzi na dolasku!

 Kako je Sveti Franjo Asiški imao vremena, srca i razumijevanja za životinje, pronađimo i mi u sebi dio takve svetosti, ljubavi i brige te ju  pružimo životinjama kako bi svima bilo bolje i to ne samo danas nego svaki dan.

 


Izvor: Marija Peček, učiteljica 4. razreda (tekst i foto)


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju