preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Posljedice ovisnosti - video učenika 8. razreda

Autor: Božica FILIPOVIĆ VEG, 20. 11. 2016.

   Predblagdansko doba nije rezervirano samo za kupnju, reklamne promidžbe i kićenje doma, već i za odricanja, i to od nečega što nam je možda najteže: vrijeme je za borbu protiv ovisnosti! 

    Čovjek je u 21. stoljeću ovisan o brojnim stvarima: o alkoholu, drogi, cigaretama, kavi, čokoladi, internetu ili igricama, televiziji, klađenju, hrani, kupovini…

   Naši su osmaši željeli prikazati koje su posljedice ovisnosti o cigaretama i alkoholu, kao vjerojatno najčešćim ovisnostima.

    Prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije, ovisnost je „duševno, a ponekad i tjelesno stanje koje nastaje međudjelovanjem živog organizma i sredstva ovisnosti“. Dakle, ovisnosti djeluju na naše zdravlje, ali i na međuljudske odnose, uslijed čega najčešće stradaju članovi obitelji i bliski prijatelji.

   Kako ovisnosti mogu utjecati na čovjeka i izazvati niz poteškoća i problema te narušiti odnose u obitelji, pogledajte u videu koji su snimili učenici 8. razreda : Marta Juršik, Gabriel Fuljek, Domagoj Poje i Leonardo Kovačić.

 

   Film su izradili kao mjesečni projekt iz Hrvatskoga jezika, pod nazivom „Posljedice ovisnosti“, a scenarij, snimanje te montiranje izveli su sami učenici. Bravo!
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju