preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Mjesec hrvatske knjige u našoj knjižnici

Autor: Eva Turza Mitrović, 22. 11. 2016.

  Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige (15.10.-15.11.2016.) posvećen je poticanju čitanja, a središnja je tema „Čitam sto na sat“.

    Mladi knjižničari tim su povodom uredili pano školske knjižnice i izradili straničnike kao nagrade za naš školski literarni i likovni natječaj „Pjesnik u duši“.

Na natječaju je sudjelovala većina naših učenika i stoga zahvaljujemo njima i njihovim mentorima na njihovom trudu i vremenu.

    Kao i uvijek, u knjižnici se odvijala nastava kojom se učenicima žele približiti knjižnice, čitanje i razvijanje vlastitih čitalačkih sposobnosti.

    Prvašići su upoznali školsku knjižnicu i prvi put posudili knjigu. Naučili su pravila ponašanja u knjižnici i pritom se malo poigrali. Slušali su bajku „Miš u knjižnici“, učili o knjižničnom fondu i postali punopravni članovi knjižnice.

   Učenici 8. razreda s knjižničarkom i svojom učiteljicom Hrvatskoga jezika u informatičkoj su učionici učili o mrežnim katalozima, vrstama knjižnica i UDK klasifikaciji knjižne građe. Proučili su katalog naše knjižnice, a posebno ih se dojmila činjenica da iz svog doma mogu saznati koliko je kojih naslova u knjižnici dostupno i koliko ih je posuđeno.

    Sedmaši su imali zadatak proširiti svoje znanje o referentnoj zbirci. Nakon predavanja knjižničarke o vrstama i namjeni referentne zbirke, podijelili su se u skupine i rješavali radne listiće. Zadatci su bili nasumično odabrane teme koje su morali ukratko obraditi uz pomoć rječnika, leksikona i encikolpedija.

    Učenici 5. razreda učili su o vrstama i porijeklu tiska. Imali su zadatak u skupini osmisliti naslovnu stranicu vlastitog časopisa, stripa ili knjige.

    Iako knjižnica ne radi svaki dan, uvijek se trudimo učenike u knjižnicu privući ne samo radi čitanja lektire, nego i zbog istraživačkog rada, čitanja u slobodno vrijeme, čitanja dječjih časopisa, učenja i druženja.
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju