preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Obilježen Mjesec borbe protiv ovisnosti

Autor: Darko Samardžić, 20. 12. 2016.

Reci NE pušenju, NE alkoholu, NE drogama, poruka je koja se često može čuti na školskim satima. Tijekom prošlih 30 dana ta poruka se još češće mogla čuti jer smo u školi obilježavali Mjesec borbe protiv ovisnosti.

Osim što učenike poučavaju o geografiji, povijesti, engleskom jeziku, itd., učitelji u sklopu svojih predmeta nastoje podučiti učenike da se oko nas svakodnevno nalaze neki rizici što je već spomenuto u uvodu teksta. Tijekom Mjeseca ovisnosti naglasak na poučavanju o štetnosti navedenih posljedica još je veći.

Rad na prevenciji ovisnosti ne mora nužno uključivati spominjanje ovisnosti, zapravo, ne mora ih uopće uključivati. Radi se o tome da učenici s visokim samopouzdanjem, vjerom u sebe i kvalitetno provedenim slobodnim vremenom, imaju daleko manje šanse da se odaju nekom od poroka. Upravo zato se ove godine s učenicima više radilo na zdravim životnim navikama, a manje na onim lošim. Nastojalo im se prikazati sve ono lijepo u životu čime se mogu baviti.

Ipak, ovisnosti su gadna stvar i vrebaju iz svakog kuta. Osim starih poznanika kao što su alkohol i cigarete, pojavljuju se nove ovisnosti kojih nismo ni svjesni, a koje su jednako štetne kao alkohol i cigarete Radi se o ovisnostima o računalima, sadržajima na internetu, mobitelima i društvenim mrežama, a ponajviše o facebooku. Učenici sve više vremena provode "buljeći" u ekrane zbog čega će na kraju imati i slabiji uspjeh u školi jer tijekom učenja imaju naviku provjeravati mobitel pa im zbog toga popušta koncentracija i mogućnost pamćenja.

 

    Kako bi se učenicima pomoglo u odabiru aktivnosti kojima će ispuniti slobodno vrijeme, i ove godine im je podijeljen vodič Iskoristi dan u kojem su nabrojane sve mogućnosti koje Virovitičko - podravska županija pruža djeci i mladeži.

Više informacija o ovome vodiču koji je nastao u suradnji škola, Zavoda za javno zdravstvo i naše županije možete pročitati na portalu ICV- a : ovdje.

 

 
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju