preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

EKO-FOTKA 2017.

Autor: Lareta Žubrinić, 18. 1. 2017.

Pozivamo sve  učenike zainteresirane za fotografiju da se uključe u natječaj EKO FOTKA u kojemu uspješno sudjelujemo već nekoliko godina! Svi zainteresirani neka se jave voditeljici Foto-grupe, ravnateljici Lareti Žubrinić. 

Teme i uvjeti natječaja su u nastavku vijesti!

SVRHA NATJEČAJA: Poticanje i razvijanje ljubavi za prirodne ljepote zavičaja, razvijanje kritičkog mišljenja prema tendencijama koje narušavaju prirodnu ravnotežu te osvješćivanje potrebe da je svaki pojedinac dužan živjeti i djelovati u suglasju s prirodom.

TEME:

1. Ovo raduje našu majku Prirodu (čovjekovo djelovanje koje je u suglasju s prirodom) 
2. Ovo nanosi bol našoj majci Prirodi (svi čovjekovi postupci koji nisu u skladu s održivim razvojem i prirodnom ravnotežom)

PROPOZICIJE:

U natječaju mogu sudjelovati učenici i učenice od petog do osmog razreda osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Broj sudionika iz jedne škole nije ograničen.

Svaki sudionik – učenik, učenica – može sudjelovati s najviše četiri (4) digitalne fotografije. Fotografije mogu biti crno-bijele ili u bojama.

Fotografije trebaju biti dostavljene u digitalnom obliku, u JPG formatu, 300 dpi. Zadani format je 21x15 cm (15x21 cm).

Fotografije treba dostaviti  na CD-u/DVD-u zemaljskom poštom, a u PRIJAVNICI škola šalje podatke o svim autorima, nazivima fotografija i mentorima. Prijavnicu, potpisanu od ravnatelja/ice  treba dostaviti  ispisanu na papiru, uz CD/DVD-e.

Datoteke s fotografijama trebaju biti grupirane u mape po nazivu teme, a ispod fotografije treba biti ispisano ime i prezime autora i naziv fotografije.

Prijavom na natječaj mentori jamče da su fotografije autorsko djelo navedenih autora. Organizator radove ne vraća. Pojedini radovi bit će reproducirani, ali ne u komercijalne svrhe.

Radove će pregledati žiri i izabrati radove za izložbu te donijeti odluku o nagrađenim i pohvaljenim radovima. Odluke žirija su konačne i neopozive.

Izabrani radovi bit će izloženi na WEB izložbi, na mrežnim stranicama škole, povodom Svjetskog dana zaštite okoliša.

Autorima najboljih radova bit će dodijeljene plakete, pohvale i nagrade. U svakoj temi dodjeljuje se zlatna plaketa za prvo mjesto, dvije srebrne za druga mjesta i tri brončane plakete za treća mjesta te do tri pohvale u svakoj temi. Proglašavaju se najuspješniji mentori,  najuspješnija škola te škola s najviše radova.

Organizator će izraditi katalog u PDF-u, a prema financijskim mogućnostima i u tiskanom obliku. Sve škole sudionice bit će obaviještene o rezultatima natječaja.

DVD s radovima i prijavnicom treba dostaviti, zaključno, do 25. travnja 2017. na adresu:

Osnovna škola Ferdinandovac

Dravska 66

48356 Ferdinandovac

(Eko fotka)


Priloženi dokumenti:
Eko-fotka_2017.docx (16.91 KB)
PRIJAVNICA.docx (14.02 KB)


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju