preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Snimite film o filantropiji

Autor: Lareta Žubrinić, 27. 1. 2017.

  Misija Dječjeg Filantropskog Filmskog Festivala (DFFF)  je predstaviti dječje stvaralaštvo koje putem  filma promiče vrijednosti filantropije i  dječjeg angažmana u različitim oblicima pomoći potrebitima. 

   Što je filantropija* *filantropija (grč.), čovjekoljublje; ponašanje koje potiče i širi djela pomaganja i ljubavi prema bližnjemu. Filozofsko stoičko načelo ljubavi koju treba iskazivati prema ljudskomu biću. Definicija Oxfordskog rječnika opisuje filantropiju kao “poticaj za dobrotvornu akciju”, oprečnu egoizmu.

Zašto bismo trebali  djecu poučavati filantropiji?

Rasprave u obitelji i/ili školi o davanju ili darivanju kod mlađe djece potiču filantropske navike i  postaju stvar prakse i navike koje se nastavlja u odrasloj dobi.

    Prema  psihologinji  Marilyn Price Mitchell, djeca koja rade filantropska djela osjećaju se bolje, raste im samopouzdanje, popularnost i prihvaćanje među vršnjacima. To pak, dovodi do boljeg ponašanja u školi i višeg akademskog postignuća.

   Organizatori Dječjeg filantropskog filmskog festivala (U nastavku: Festival) su Zaklada Zamah, Blank_filmski inkubator i Zaklada Slagalica.

 
    Festival je virtualnog karaktera – svi filmovi koji zadovolje kriterije selekcije bit će prikazani putem online video platforme Festivala. 
Festival će se održati od 1.12.2016. do 1.3.2017.

Svaka filmska družina, klub, škola i pojedinac mogu prijaviti neograničen broj ostvarenja na Festival i to u kategorijama: igrani film, dokumentarni, animirani film, eksperimentalni film, namjenski film i glazbeni spot.
Pravo sudjelovanja imaju svi autori iz Hrvatske osnovnoškolske dobi. Filmovi ne smiju biti stariji od 1.9.2015.
Mladi autori pozivaju se da nam u audiovizualnom mediju ispričaju što za njih znači filantropija. Preporuča se, ali se ne uvjetuje, da filmska ostvarenja ne traju duže od 10 minuta.


   Prijava radova odvija se preko online Prijavnice. Svaki film prijavljuje se na zasebnoj prijavnici.

Zaključni rok prijava je 1.3.2017.


Prihvaćaju se svi audiovizualni radovi, neovisno o formatu u kojem su snimljeni. Najniža prihvatljiva rezolucija filma je 720×576 (SD), a poželjna je 1920×1080 (HD). Poželjan omjer stranica je 16:9. Prihvatljivi formati filma su: MOV, MPEG4, H264 i AVI. Preporučeni format je MP4/h264/MPEG4 (zvuk: stereo, 384kbs, 48kHz, audio codec AAC, video: codec h264, frame rate: 25, bitrate: 8Mbps). Film je potrebno uploadati na neki od upload servisa (WeTransfer, MyAirBridge…) i poslati, preko Prijavnice, Festivalu download link. Film ne smije biti veći od 2GB.


Film ide na on line prikazivanje i konkurira za nagradu ako zadovoljava sljedeće uvjete:

Film se bavi filantropijom i/ili njenim utjecajem na zajednicu
Film mora imati naziv i odjavnu špicu
Film mora biti tehnički ispravan

O zadovoljavanju uvjeta odlučuje selektor Festivala kojeg imenuje Organizator.

Na kraju Festivala dodijelit će se do tri glavne nagrade i on line nagrada publika. Žiri  koji dodjeljuje nagrade se sastoji od pet članova iz redova: organizatora, uglednih filantropa, sponzora i filmaša. Za nagradu publike glasa se online na webu Festivala od 2.3.- 12.3.2017.
Autori nagrađenih filmova primiti će vrijedne nagrade primjerene njihovoj dobi i temi Festivala.
Organizatori u svrhu popularizacije filantropije pridržavaju pravo pohrane radova u filmskom i videoarhivu u svrhu čuvanja i zaštite, kao i pravo prebacivanja radova na odgovarajuće video i elektroničke medije radi prikazivanja na filmskim projekcijama i uporabe u edukacijske svrhe.

Više o svemu na stranicama http://dfff.zamah.hr/


Izvor: www.dfff.hr


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju