preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Dan sjećanja na holokaust

Autor: Darko Samardžić, 30. 1. 2017.

Obilježen  međunarodni  Dan sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti 

   Ovim danom sjećanja koji se obilježava u spomen na 27. siječnja 1945. kada je oslobođen koncentracijski logor Auschwitz u Poljskoj želi se podsjetiti na sve žrtve nacističkih režima tijekom Drugog svjetskog rata. 

 

Učenici 7. i 8. razreda na satu povijesti s učiteljicom Martinom Grundler Hrala govorili su o povijesnim činjenicama vezanim za taj dio povijesti, o pojmu holokaust,  o ljudskim pravima i zašto je povijest bitna: da se nikada više ne ponovi, da se ne zaboravi!

Odgledali su i dokumentarni film "Kratki život Anne Frank" (prema dnevniku stradale židovske djevojčice). Nakon filma, učenici su iznosili svoje dojmove.

 

U hodniku škole, učenici su postavili vremensku lentu koja prikazuje najvažnije događaje od početka do završetka Drugog svjetskog rata.

 
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju