preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Ugostili smo Linu Višebojca!

Autor: Administrator , 4. 2. 2017.

OŠ Mikleuš zajedno s našom školom 2. veljače imala je čast biti domaćinom jedne od najvećih dječjih sportskih manifestacija - Lino višebojac kojoj je cilj osnovnoškolce diljem Hrvatske upoznati s pravim sportskim i ljudskim vrijednostima.

   Pripreme za ovu manifestaciju počele su u siječnju pri povratku učenika sa zimskih praznika – učenici su pripremali i izrađivali transparente i navijačke rekvizite, uređivali školu, osmišljavali navijačke odore, uvježbavali Lino himnu, pisali literarne sastavke na temu Svijet po mom… Svi u školi nestrpljivo su iščekivali dolazak Lina!

   Program je vodio odličan voditelj Roberto Anić, dok su podršku našim natjecateljima pružale dvije gostujuće sportske zvijezde – Sanja Rođak Karšić, međunarodna FIFA sutkinja, prva žena sutkinja koja je sudila 1.HNL nogometnu ligu, te rukometni reprezentativac Hrvatske Josip Božić Pavletić – desno krilo RK Nexe, koji je sudjelovao na Svjetskom rukometno prvenstvu u Francuskoj.

   Učitelji i učenici obje škole pripremili su kratak umjetnički program u kojem su se predstavile plesačice 6. razreda OŠ Mikleuš, zbor OŠ V. Nazora otpjevao je himnu svoje škole, a učenik 4. razreda OŠ Mikleuš, Francisko Nerovčić, recitirao je pjesmu Enesa Kiševića Velik kao dijete.  U žestokoj konkurenciji na literarnom natječaju u obje škole pobijedila je učenica 6. razreda Izabela Štimac iz OŠ V. Nazora te pročitala svoj sastavak Svijet po mom. ČESTITAMO!!

   Nakon toga započelo je natjecanje u pet samostalnih disciplina (košarka, nogomet, rukomet, skok u dalj i trčanje oko štafeta) te četiri zajedničke (skakanje u vrećama, potezanje užeta, vođenje lopte oko štafete i trčanje oko štafete).

    U ženskoj kategoriji pobijedila je učenica 5. razreda Dorotea Adam, a u muškoj pobjedu je odnio također učenik 5. razreda Leon Kokoška, oboje iz OŠ Mikleuš. Organizatori su nagradili i najbolje i naorginalnije navijače, Linobrze iz 4. razreda s učiteljicom Svjetlanom Mojzeš.

   

U Mikleušu i Novoj Bukovici još dugo će se pamtiti Lino višebojac i prepričavati dojmovi jer su zaista rijetki ovakvi vrhunski organizirani i pripremljeni projekti, koji djeluju pozitivno i motivirajuće na učenike, ali i na učitelje!

Puno više fotografija pogledajte u našem Fotogledu!

U sljedećim vijestima objavit ćemo i intervju koji su naše novinarke obavile s Josipom!


Izvor: Tanja Štefok, pedagoginja OŠ Mikleuš (tekst), Lareta Žubrinić, kids.lino.eu (foto)


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju