preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Da se ljudi oslade- tomu služe POKLADE!

Autor: Jasminka Stošić, 2. 3. 2017.

   Uzmemo li u obzir činjenicu da je cijeli drugi po redu mjesec u godini obilovao veselim događanjima, sa sigurnošću možemo ustvrditi  kako je pokladni utorak, posljednji dan ovogodišnje veljače, u PŠ Miljevci bio pravi „šlag na torti“! 

    Kako su i tijekom početnih sati nastavnog dana učenici bili maskirani i kostimirani, već od ranog jutra u miljevačkoj školi bilo je veselije no inače. No pravo pokladno raspoloženje zavladalo je tek nakon velikog odmora kada su brižne mame naših učenika u školu donijele svježe pripremljene pokladnice - krafne raznih vrsta: punjene pekmezom, prelivene čokoladom, posute šećerom… Mmmm… kako su samo zagolicale naše nosnice, a netom potom zasladile i naša nepca!

   Učenici su i ove godine uložili znatan trud kako bi osmislili svoje maske i kostime pa je u školi na pokladni utorak sve bilo prpošno, razigrano i zanimljivo. Učiteljice su za ovu prigodu također izgledale „luckasto“, a sveukupna atmosfera bila je onakva kakvu bi svi đaci svijeta poželjeli svakodnevno u svojoj školi.

   Opraštajući se od veljače, uvjerili smo se kako je, unatoč tomu što ima najmanje dana, upravo ona jedan od najzanimljivijih mjeseci u godini. Svoj „sud“ o veljači izrazili smo i stihovima:

VELJAČA ravna je najvećem čudu

- od mirna čovjeka napravi ludu!

I premda najmanje dana broji,

veselje najveće baš ona „skroji“!

   Naposlijetku, šaljemo i vama malo miljevačkih pokladnih prizora, uz želju da vas razvesele i podsjete na mudrost  naših predaka koji su ovim lijepim tradicijskim običajima nastojali otjerati turobno raspoloženje pri kraju duge i hladne zime te šarenim maskama i kostimima izraziti svoju radost zbog skorog dolaska proljeća- doba buđenja, procvata i ponovnog rođenja!  
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju