preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Drugo mjesto na natjecanju mladih Crvenog križa

Autor: Lareta Žubrinić, 13. 3. 2017.

    Ekipa naših učenika  osvojila drugo mjesto na natjecanju mladih Crvenog križa! Čestitamo svim našim učenicima i mentoru Đori!

   

   21. Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa na međuškolskoj razini održano je u subotu 11. ožujka 2017. u  Industrijsko-obrtničkoj srednjoj školi  u Slatini, a na njemu je sudjelovalo  6 ekipa podmlatka i 2 ekipe mladeži.  

    Mjesecima prije natjecanja učenici su se pripremali proučavajući teorijske materijale i usvajajući praktična znanja i vještine.  

      Natjecalo  se šest osnovnih škola sa slatinskog područja: OŠ  D. Trstenjak“ Čađavica, OŠ Voćin, OŠ Mikleuš, OŠ E. Kumičića i OŠ J. Kozarca Slatina te naša škola. Predstavnici srednjih škola bile su dvije ekipe iz Srednje škole Marka Marulića Slatina. 

   Nakon provedenih testova i praktičnih situacija, pristupilo se bodovanju te je na kraju natjecanja ravnatelj škole domaćina Mladen Graovac proglasio najuspješnije uz konačni poredak. Najuspješnija je bila OŠ Josipa Kozarca Slatina, a drugo je mjesto zauzela ekipa naših učenika: Patricija Križetić, Leona Kordi, Lucija Podolski, Marta Juršik, Iris Penov i Mislav Juršik. Mentor i voditelj INA Crveni križ  je Đora Đorđević. 

 Čestitamo!!!

 "Za uspješnost natjecanja zaslužno je 15- tak prosvjetnih radnika koji su ocjenjivali testove iz poznavanja Hrvatskog Crvenoga križa, međunarodnog humanitarnog prava i ljudskih prava, te teoretskog znanja iz prve pomoći. Za praktične (simulirane) situacije pružanja prve pomoći, realistični prikaz ozljeda „šminkali“ su Helena Ambruš, Mirta Krklec i prof. Denis Ostrošić. Sudci na radilištima bili su liječnici Ivica Fotez i Danijel Rešetar – suradnici i volonteri CK Slatina. U organizaciji natjecanja sudjelovalo je još 10- tak modela (koji su glumili ozlijeđene), te isto toliko volontera učenika srednjih škola za ostale potrebe. Crveni križ Slatina učenicima zahvaljuje na njihovom trudu pri svladavanju teoretskih i praktičnih znanja i vještina, a svima ostalima na doprinosu u organizaciji  natjecanja."

(Vlatko Jelenčić, ravnatelj Gradskog društva Crveni križ Slatina)


Izvor: Foto: Lareta Žubrinić (tekst), Vlatko Jelenčić (tekst), Petar Žarković


Oglasna ploča

Upisi u srednju školu
Ponosni!

 

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Kalendar 2016/2017

Kalendar
« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Sredinom  travnja 2012., 2013., 2014., 2015.  i 2016. uključili smo se u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju