preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Ton? Kamera? Ide - videokonferencija povodom Mjeseca hrvatskoga jezika

Autor: Lareta Žubrinić, 24. 3. 2017.

   50. godišnjica objavljivanja Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskoga književnoga jezika obilježena je u našoj školi i jednom zanimljivom videokonferencijom s prijateljskom školom iz Lovasa.

 Ideja o još jednom zajedničkom druženju putem videokonferencije došla je od učitelja hrvatskoga jezika Marka Brajkovića iz OŠ Lovas s kojom smo već surađivali na sličan način. Poziv na suradnju rado smo prihvatili! 

  Videokonferenciju smo ostvarili putem Skype videopoziva, a na samom početku ekipe su se predstavile i pozdravile. Nakon komentara o tome zašto obilježavamo Mjesec hrvatskog jezika i interpretativnog čitanja pjesama koje su posvećene hrvatskome jeziku, pristupilo se glavnom dijelu videonkonferencije - kvizu: "Koliko poznajem hrvatski jezik?". 

  Na postavljenih 30 pitanja vezanih uz povijest hrvatskog jezika, medijsku kulturu, gramatiku i pravopis,  odgovarale su obje ekipe sastavljene od deset učenika od 5. do 8. razreda. Kviz je izrađen u Kahoot programu, a učenici su morali biti točni i brzi.

   Ovaj put pobijedila je naša ekipa, iako nije bilo nimalo lako natjecati se s vršnjacima iz Lovasa! 

  Nakon kviza i proglašenja pobjednika svoje su dojmove učenici pomoću laptopa upisivali u zanimljiv digitalni alat Padlet.

  Ovakav način druženja i natjecanja učenicima je bio dosta zanimljiv i zabavan, ali i poučan. U svakom slučaju, upoznali su nove prijatelje, a želja za daljnjom suradnjom na ovakav ili sličan način mogla bi se uskoro opet realizirati.

  I vi sami možete provjeriti svoje znanje o hrvatskome jeziku na ovoj poveznici koristeći Kahoot. Probajte, sretno!

 

 

 
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju