preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Smijmo se uz „Ogrlice sreće“!

Autor: Božica FILIPOVIĆ VEG, 4. 4. 2017.

  Povodom Međunarodnog dana sreće koji se obilježava svake godine 20. ožujka, peti je razred kao mjesečni projekt iz Hrvatskoga jezika imao vrlo zanimljiv zadatak: izraditi „Ogrlice sreće“.

    Učiteljica je pojasnila način izrade: koristeći materijal po želji (karton, papir, vrpce, vunu, žicu, drvo…) izradi svoju ogrlicu koja će nositi što više privjesaka (bisera).

     Ti će privjesci simbolizirati ono što te u životu usrećuje. Što više privjesaka – to si sretniji! Na te privjeske možeš crtati, lijepiti i slično, sve što ti predstavlja sreću: obitelj, prijatelji, ljubimci, hrana, glazba, razni oblici tehnologije itd., itd.

    Petaši su bili oduševljeni učiteljičinim prijedlogom i marljivo prionuli na posao. Nakon 20-ak dana, na dan prezentacije, našlo se u razredu mnoštvo ogrlica: različitih veličina, oblika, boja, količina privjesaka... Svaki je privjesak doista predstavljao nešto što ih usrećuje, a svaka je ogrlica bila fantastična na svoj način. Zračile su ljepotom.

   Nakon što smo promotrili i bodovali način izrade ogrlice, svaki je učenik u dvije minute predstavio svoj uradak, a sve su ih usrećivale različite stvari.

   Najbolje od svega je što će svakom učeniku ova ogrlica ostati kao uspomena na školske dane, a ujedno ima i posebnu moć: sam pogled na nju tjera svaku tugu i loše osjećaje te izaziva osmijeh na vašim licima. Učeničke radove možete pogledati u školskom hodniku jer uživo su još ljepše i… nasmiješiti im se! 


Izvor: Mateja Podolski, učenica 5. r., Novinarska družina


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju