preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Dravska priča malih Bukovčana

Autor: Dragana Matić, 20. 4. 2017.

    Učenici razredne nastave dan prije proljetnih praznika održali terensku nastavu u jednoj priči  pod nazivom "Dravska priča" koju i vi možete pronaći u Noskovačkoj Dubravi.

   Učenici su već ranije učili i otkrivali  koliko je lijepa naša županija, ali su se ovaj put na terenskoj nastavi u Noskovačkoj Dubravi nedaleko Čađavice doista iznenadili bogatstvom i ljepotom prirode uz rijeku Dravu.

   Sa svojim su učiteljicama po prvi put posjetili Informativno-edukativni centar "Dravska priča" koji se nalazi u sklopu Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije. 

     Uz stručno vodstvo ljubaznog osoblja učenici su pregledali predivno uređen postav Centra i upoznali se sa zanimljivostima iz života mnogobrojnih biljaka i životinja na području Regionalnog parka Mura-Drava.

   Tematsko uređenje soba sve je oduševilo. Posjetili su sobu "svijet sova", kutak leptira, vodozemaca i gmazova, Dravske šume vila i vilenjaka i Ptičju pjevaonicu u kojoj su slušali pjev ptica.

   Učenici su dobili priliku obići i novouređene spavaonice sa ukupno 34 ležaja koja stoje na raspolaganju svim učenicima za "Školu u prirodi".

 

   Uz stručno vodstvo obišli su  i poučnu stazu "Dravi u zagrljaj " te su dobili priliku vidjeti dio bogate biološke raznolikosti Regionalnog parka Mura - Drava, a djecu je posebno oduševila i  promatračnica za ptice.
  Zahvaljujemo našim domaćinima na gostoprimstvu. Zaista smo uživali u prekrasnoj prirodi i hostelu, bilo je prekrasno i čarobno!

Više fotografija u Fotogledu!
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju