preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Uspnimo se na vrhunce- dohvatimo SUNCE!

Autor: Jasminka Stošić, 5. 5. 2017.

Učenici 2. razreda PŠ MIljevci u srijedu 3. svibnja obilježili su Dan Sunca!

 

     Bio je to uistinu dan za pravo „druženje“ sa Suncem koji je znatiželjnim mališanima ponudio brojne informacije o ovoj ogromnoj zvijezdi koja se nalazi u središtu sustava planeta  s kojima i naša majčica Zemlja dijeli svoj komadić svemira!

    Učenici su posredstvom interneta i uz pomoć enciklopedija pronašli razne zanimljivosti o Suncu, a neke najvažnije i najneobičnije, kako bi ostale upamćene, uvrstili su i na svoj razredni plakat.

   Spomenuli su i opasnosti koje vrebaju na nas u slučaju prekomjernog izlaganja Suncu ljeti, kada je njegovo zračenje iznimno jako, no svi su se na kraju složili s važnom tvrdnjom:

„SUNCE JE IZVOR ŽIVOTA  I BEZ NJEGA BI ŽIVOT NA ZEMLJI BIO NEMOGUĆ!“

   Nakon ovog poučnog sata postalo im je svima jasnije zašto im se mama, umjesto imenom,  tako često obraća riječima : „Sunašce moje!“. I već sama pomisao na te majčine tople riječi izmami im osmijeh na lice pa i oni sami postanu nalik Suncu- zvijezdi koja život znači! 
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju