preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Majčin dan na eTwinning način

Autor: Nadin Cuca, 17. 5. 2017.

    Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja, pa i Hrvatskoj, obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju.

   U zapadnom svijetu uspostavljen je u 20. stoljeću. Majčin dan ima svoje korijene u engleskom i američkom pokretu žena. Nedugo nakon SAD-a, Dan majki postao je praznik i u Engleskoj, zatim u Švicarskoj (1917.), Norveškoj (1918.), Švedskoj (1919.), Njemačkoj (1922.) i Austriji (1924.) a potom se običaj proširio po cijeloj Europi i svijetu.

  Toga dana se majke i bake uglavnom darivaju cvijećem te čestitkama i malim poklonima koje su izradila njihova djeca i unuci.

   Učiteljice Nadin Cuca i Mariana Giertlova iz Slovačke osnovale su eTwinning projekt Mother's Day coming up kojem je cilj izraditi čestitke za majke učenika.

   No uz isticanje kreativnosti, cilj projekta je ukazati na povezanost majke i djece i važnost roditeljskog odnosa s djecom. U projektu sudjeluju škole iz Hrvatske, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Poljske i Ukrajine te Italije i Turske.

   U obilježavanje Majčinog dana uključili su se i učenici naše matične i PŠ Miljevci sa svojim učiteljicama Marijom Peček, Marinom Koridi, Jasminkom Stošić i Majom Kanđerom.

   Učenici su pokazali izrazitu kreativnost i sa sigurnošću možemo reći da su uljepšali mamama njihov dan, a detalje pogledajte klikom na  Sway-a.

 
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju