preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Sunce moje jedino!

Autor: Božica FILIPOVIĆ VEG, 30. 5. 2017.

     Kako nas je oblačno i kišno vrijeme pratilo tijekom nekoliko svibanjskih dana, obilježavanje Svjetskog dana Sunca odgodili smo za neka bolja vremena! Konačno, dočekali smo da nam sunce zasja u svom punom sjaju i ogrije nam tijela i duh pa smo poletni i radosni osmislili kojim ćemo se aktivnostima suncu u čast baviti.

      Učenici 6. razreda, iako ih je malo, pokazali su se također u punom sjaju. Izabela i Kristina bile su zadužene za osmišljavanje izgleda panoa pa su ga ukrasile radovima koje im je mašta odabrala.

    Pjesmice o suncu, koje su pisali poznatiji i manje poznati pjesnici, prikupili su Renato i Mislav te nam ih pročitali na satu Hrvatskoga jezika. Uglazbljene pjesme, u kojima su brojni autori opjevali sunce, istražili su Filip, Dalibor i Dorotea pa smo saznali da su najviše o suncu pjevali Oliver Dragojević, Filip Dizdar te Jacques Houdek.    

     Martina i Ivona izradile su papirnata sunca za svakog učenika u razredu, na koja je svatko zatim pisao svoje pjesme i sastavke u čast suncu ili opisao kako bi svijet izgledao bez sunca, a zatim su ih obojili i ukrasili po želji te izložili također na pano. Patricia i Sandra prikupile su i zapisale poslovice, izreke i haiku o suncu, a kako je na kraju izgledao naš „osunčan“ pano možete vidjeti na fotografijama i u školskom hodniku. Nadamo se da će nas sunce uveseljavati i nadahnjivati još mnogo dana te nam pomoći da bistre glave dočekamo kraj školske godine!  laugh
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju