preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Važna obavijest za osmaše!

Autor: Darko Samardžić, 6. 7. 2017.

Dragi osmaši i roditelji osmaša, u nastavku je nekoliko obavijesti pa ih, molimo, sve pročitajte.

Potvrda medicine rada ili potvrda školske medicine?

Pojedini učenici za upis u srednju školu moraju priložiti potvrdu medicine rada ili potvrdu školske medicine. Kako znati koja potvrda vam je potrebna? Kada na stranici upisi.hr otvorite program/zanimanje koje ste odabrali da ćete upisati, napisani su preduvjeti koje morate zadovoljiti. Unutar tablice u kojoj se navode preduvjeti postoje specifični preduvjeti i ondje je zapisano treba li vam potvrda školske medicine ili potvrda medicine rada. Na primjer:

Primjerice, potvrda školske medicine potrebna je za upis u turističko-hotelijerskog komercijalista, fizioterapeutskog tehničara, tehničara cestovnog prometa, komercijalista, ekonomista, računalni tehničar za strojarstvo, prodavač, tehničar cestovnog prometa…

Potvrdu školske medicine možete podići u ordinaciji školske medicine u sljedećim terminima:

13.07.2017. u Slatini 8.00-14.00

14.07.2017. u Orahovici 9.00-13.30

17.07.2017. u Virovitici  9.00.-.13.30

18.07.2017. u Slatini 8.00-14.00

19.07.2017. u Slatini 8.00-14.00

Po potvrdu školske medicine potrebno je: doći s roditeljem ili donijeti potvrdu od obiteljskog liječnika ako dijete nije od ničega težega bolovalo, donijeti medicinsku dokumentaciju ako učenik od nečega boluje, nosi naočale, ima alergije...

Najbolje je prethodno kontaktirati školsku medicinu radi dogovora za pregled na mob 099 211 7435.

Potvrda medicine rada potrebna je za upis u medicinsku školu, kuhar, agroturistički tehničar, mehaničar poljoprivredne mehanizacije, elektroinstalater, konobar, poljoprivredni tehničar, stolar, krojač, elektrotehničar, CNC operater, šumarski tehničar, drvodjeljski tehničar, frizer, tehničar za računalstvo, tehničar za mehatroniku…Potvrdu medicine rada možete podići kod liječnika medicine rada (dr. Bačura u Slatini).

Kada vam pod preduvjetima upisa nisu navedeni specifični uvjeti, onda vam nije potrebna niti potvrda školske medicine niti potvrda medicine rada. Takvi programi su gimnazija, saksofonist…

 

Učenici, odaberite više programa za upis!

Pojedini učenici odabrali su samo jedan do dva programa za upis. Ukoliko se ne uspijete upisati u neki od tih programa, nećete biti u mogućnosti upisati srednju školu zato što niste naveli niti jedan drugi program. Moguće je odabrati 6 programa/škola za upis upravo zato da ako ne uspijete upisati ono što ste prvo stavili za upis, da možete upisati ono što ste stavili na drugo, treće, četvrto, peto ili šesto mjesto. Kod nekih učenika je već sad vidljivo da neće moći upisati ono što su stavili na prvo mjesto zato što ne ulaze u upisnu kvotu. Ako se u neku školu može upisati 20 učenika (upisna kvota je 20), a vaš plasman prema bodovima je 36., onda je vrlo mala mogućnost da ćete upisati tu školu. Zato vodite računa da odaberete više škola/programa za upis.Također, vodite računa kako ste rangirali odabrane škole, jer ono što najviše želite upisati trebate staviti na prvo mjesto.

Potpisivanje prijavnica u osnovnoj školi

S obzirom da se odabir zanimanja, tj. programa za upis u srednju školu završava 10.7., SVI UČENICI 8. razreda moraju obavezno 11.7.2017. od 10.00 do 12.00 sati doći u školu s jednim roditeljem kako bi potpisali prijavnicu. Nakon toga učenici 8. razreda više nemaju nikakvih obaveza prema osnovnoj školi.

 
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju