preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

"Istina o pobjednicima" terenska nastava 7.r.

Autor: Ivana Pandur, 14. 10. 2019.

Udruga HVIDR-a Slatina svake godine tradicionalno provodi projekt „Istina o pobjednicima“ u okviru kojega se provodi terenska nastava za učenike.

 

Učenici 7. razreda naše škole u pratnji razrednice Ivane Pandur sudjelovali su u ovogodišnjem ciklusu terenske nastave "Istina o pobjednicima" zajedno sa učenicima OŠ MIkleuš.

U sklopu terenske nastave učenici su nakon odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima, paljenjem svijeća i molitvom ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade, te kratkog prisjećanja ratnog puta brigade ispred spomenika podignutog njoj u čast, posjetili Spomen sobu Domovinskog rata u Zavičajnom muzeju Slatina gdje im je prezentaciju o događanjima tijekom Domovinskog rata na širem slatinskom području održao v.d. ravnatelja Zavičajnog muzeja Srđan Đuričić te ih upoznao sa strahotama koje donosi rat, a koje ne mogu pronaći u svojim udžbenicima.

Pozdravio nas  je i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić koji je također govorio o značaju ovog projekta kojim će se najteže razdoblje Hrvatske povijesti, kada su nažalost brojni životi izgubljeni, sačuvati od zaborava.

Potom su učenici u pratnji svojih nastavnika obišli bivšu crtu obrane grada Slatine i odali počast poginulim hrvatskim braniteljima na spomen obilježjima njihove pogibije, a posjetili su i Voćin gdje im je o životu za vrijeme njegove okupacije govorio predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Voćin Darko Božičković koji je i sam preživio ratno zarobljeništvo, a potom su saznali i nešto više o povijesti voćinske Crkve Majke Božje.

Terenska nastava završila je odavanjem počasti svim poginulima u Domovinskom ratu ispred centralnog spomen obilježja u Četekovcu.Projekt „Istina o pobjednicima“ podržavaju i financijski podupiru: Ministarstvo branitelja, Virovitičko-podravska županija, Grad Slatina te općine Čađavica, Sopje, Nova Bukovica, Mikleuš i Voćin.


Izvor: Ivana Pandur, www. radioslatina.hr


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju