preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Poezija u hyperlinku - osmaši obilježili Mjesec hrvatske knjige

Autor: Eva Turza Mitrović, 13. 11. 2019.

Učenici osmog razreda s knjižničarkom su obilježili Mjesec hrvatske knjige. Svoj doživljaj poezije prikazali su na malo drukčiji način.

Tema Mjeseca hrvatske knjige 2019. je "U ritmu čitanja". Budući da poezija ima svoj ritam, a jezik svoju melodioznost, ne čudimo se upravo ovakvom imenu manifestacije.

Osmaši su dobili zadatak prikazati svoj doživljaj poezije služeći se poveznicama (hyperlink). Zadana im je poezija koja je već uglazbljena i izvode je poznati i manje poznati hrvatski glazbenici. Jedna je pjesma ponovljena jer su obje uglazbljene inačice vrlo zanimljive, a jedna pjesma nije uglazbljena, nego je čita poznata i ekscentrična hrvatska pjevačica.

Učenici su prvo morali na naslov pjesme postaviti poveznicu na glazbeni inačicu. Zatim su poeziju čitali i postavljali poveznice prema slikama, glazbi, tekstovima i stranicama na koje ih asociraju određeni stihovi ili motivi iz pjesme. Na kraju su svoj dokument uljepšali slikom.

Ukoliko vas zanima koji to pjevači izvode tekstove poznatih pjesnika, evo prilike. Radovi  osmaša priloženi su u zasebnim word dokumentima kako se ne bi izgubio oblik dokumeta ili poveznica.

Za pregled poveznica pomaknete pokazivač iznad poveznice, držite "ctrl" i "kliknete". Uživajte u uglazbljenoj hrvatskoj poeziji!

 


Priloženi dokumenti:
Ana_Krizetic.docx (571.28 KB)
Antonio_Bilavcic.docx (101.64 KB)
Hrvoje_Palcic.docx (52.16 KB)
Ivan_Sirovica.docx (81.70 KB)
Josipa_Goricki.docx (1.08 MB)
Josip_Bukovac.docx (391.29 KB)
Lorena_Milakovic.docx (223.60 KB)
Matea_Bistrovic.docx (144.03 KB)
Mateja_Podolski.docx (160.56 KB)
Mia_Orlic.docx (565.55 KB)
Monika_Niksic.docx (123.51 KB)
Oliver_Kustura.docx (24.89 KB)


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju