preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

In memoriam - Marija Maračić (1935-2020.)

Autor: Lareta Žubrinić, 2. 2. 2020.

Ovim putem djelatnici OŠ Vladimira Nazora upućuju posljednji pozdrav kolegici  Mariji Maračić koja je u 85.godini preminula 1. veljače 2020. u Općoj bolnici Virovitica, nakon kratke i teške bolesti.  

Marija Maračić radila je dugi niz godina u našoj školi kao učiteljica razredne nastave. Odgojila je i učila mnoge generacije učenika s ovoga područja. U svome je radu bila uspješna i u izvannastavnim aktivnostima, a u svome radnome vijeku osobito se istaknula  vrijednim radom u lokalnoj zajednici. 

Nažalost, život joj je zadao vrlo teške osobne udarce, osobito u vrijeme Domovinskoga rata, no gospođa Marija, kao Majka Hrabrost, našla je utjehu i snagu u aktivnom djelovanju i  radu Udruge roditelja poginulih branitelja u Domovinskom ratu Slatina-Orahovica  kojoj je bila predsjednica od osnivanja 1994.

Svojim radom zalagala se da se ne zaboravi niti jedna žrtva poginulih hrvatskih branitelja, među kojima je bio i učenik naše škole, a njezin sin Vitodrag, poginuo pred Vukovarom 1991.

Posljednji put s gospođom Marijom  susreli smo se u Zavičajnom muzeju Slatina u Spomen-sobi hrvatskih branitelja  u sklopu terenske nastave "Istina o pobjednicima" gdje je našim učenicima naglasila da hrvatski branitelji nisu bili agresori, već su svojom srčanom hrabrošću i ljubavlju prema domovini  branili svoja ognjišta, obitelj i dom.

Posljednji ispraćaj Marije Maračić bit će u ponedjeljak,3.veljače, na mjesnom groblju u Mikleušu u 15,00 sati.

Iskrena sućut obitelji. 

Draga kolegice Marija, počivali u miru Božjem.
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju