preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Dan sigurnijeg Interneta

Autor: RUŽA ŽIVKOVIĆ, 11. 2. 2020.

Dana 11. veljače obilježava se međunarodni Dan sigurnijeg Interneta te smo ga i mi u našoj školi obilježili nizom aktivnosti za učenike razredne i predmetne nastave.

Učenici nižih razreda sa svojim učiteljicama, Marijom Vencl, Lidijom Medved, Marijom Peček i Kristinom Pintarić, Dan sigurnijeg Interneta obilježili su prigodnim kvizom, igricama primjerenim učenicima niže dobi te gledajući nekoliko videa o zaštiti na Internetu u najranijoj dobi školovanja.  

Za učenike predmete nastave organizirali smo predavanje „Upoznajmo i prepoznajmo nasilje na Internetu“ koje je za učenike održao učitelj informatike Dalibor Korpak. Prezentaciju možete pogledati u privitcima.

Nakon predavanja učenici su riješili kviz o sigurnosti na Internetu putem aplikacije koja je posebno kreirana za današnji dan na razini Republike Hrvatske.

S ponosom možemo reći da su neki naši učenici riješili kviz sa 100% točnih odgovora. To su učenici: Nikola Ladović 6.r., Josip Bukovac 8.r. i Hrvoje Palčić 8.r.

 

   

Josip Bukovac, 8.r.

 

Nikola Ladović, 6.r.

Obavještavamo sve učenike koji nisu riješili kviz, a žele mu pristupiti da to mogu učiniti prateći upute na sljedećoj poveznici: https://www.dansigurnijeginterneta.org/ SRETNO!

Osim predavanja i kviza učenima smo podijelili knjižice (brošure) „Zajedno za bolji Internet“ u izdanju HAKOM-a.

Učenici, članovi Vijeća učenika, s pedagoginjom su uredili pano škole pod nazivom "Reci DA - za sigurniji Internet". Osim toga na Vijeću učenika nakon niza korisnih točaka za unaprjeđenje i rad škole učenici su odigrali edukativnu igru "Sigurno na Internetu". 

Prigodnu društvenu igru za učenike možete preuzeti u dokumentima te ju zajedno sa svojim vršnjacima i/ili roditeljima igrati i kod kuće.

Također upućujemo roditelje neka posjete sljedeće web adrese: http://csi.hr/ i http://csi.hr/p/materijali-i-savjeti

Na navedenim adresama možete pronaći korisne informacije o tome kako zaštitit svoju djecu od zlostavljača i negativnih utjecaja putem Interneta, ali i kviz za vas kao i vašu djecu kako biste vidjeli koliko su oni spremni zaštiti sami sebe te u kojoj mjeri im vi možete pomoći.

Pedagoginja: Ruža Živković


Priloženi dokumenti:
Drustvena_igra_–_PDF.pdf (14.44 MB)
Upoznajmo_i_prepoznajmo_e-nasilje2.pptx (5.26 MB)


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju