preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Održali smo online Vijeće učenika

Autor: RUŽA ŽIVKOVIĆ, 19. 5. 2020.

Dana 18. svibnja 2020. (ponedjeljak) učenici, članovi Vijeća učenika, s ravnateljicom i pedagoginjom održali su online Vijeće učenika kao uvodni sastanak u kreiranju ideja za obilježavanje 152. Dana škole, ali 1. online Dana škole. 

 

Učenici, predstavnici razreda u Vijeću učenika, matične i područne škole sastali su se u ZOOM aplikaciji te održali prvo online Vijeće učenika

Prisutni su bili: Klara Peček (1. r.), Marko Žiga (2. r.), Ivan Peček (3. r.), Marko Skovračin (4. r.), Ivano Dolovski (1. i 2. r. PŠ), Lara Dolovski (5. r.), Kristijan Škrnički (6. r.), Matija Kribl (7. r.), Ana Križetić (8. r.), Lareta Žubrinić (ravnateljica) i Ruža Živković (pedagoginja).

Učenici su prvo usvojili zapisnik koji je pedagoginja pročitala. Pod točkom dva pedagoginja je dala riječ učenicima.

Četiri dana ranije najavila je učenicima kako će se održati Vijeće učenika te da oni u ta četiri dana trebaju prikupiti prijedloge i ideje svojih razrednih kolega kako poboljšati online nastavu ili što im se u online nastavi jako sviđa.

Ideje koju su učenici iznijeli bile su vrlo korisna povratna informacija učiteljima na kojima dalje mogu razvijati i nadograđivati svoj profesionalni rad. 

Ravnateljica je zahvalila učenicima te im je rekla kako je ovo vrlo korisno za nas jer znamo na čemu trebamo poraditi i kako im možemo pomoći i olakšati nastavu, a opet smo dobili i informacije što im se sviđa kako bi takav način rada češće koristili. 

Pod sljedećom točkom učenici su dobili priliku iznijeti svoja razmišljanja kako mogu pridonijeti obilježavanju Dana škole. Ravnateljica je rekla kako ove godine obilježavano 152. Dan naše škole te da slušamo njihove ideje. Učenici osmog razreda predložili su da s razrednikom Hrvojem Kraljikom naprave PPT prezentaciju o svojih osam godina školovanja u ovoj školi, kao oproštajnu prezentaciju povodom zadnjeg Dana škole kojeg obilježavaju kao učenici. Ostali učenici su predložili da se snime kako čestitaju Dan škole ili da se uslikaju s papirom u ruci na kojem piše „Sretan Dan škole“ ili neki drugi prikladan natpis te da se sve to objedini u jedan video uradak. 

Pod zadnjom točkom pedagoginja je prvo upitala učenike sjećaju li se zahtjeva koje smo pisali načelniku Općine Nova Bukovica Tomislavu Bračunu koje želimo da nam ispuni, a poboljšali bi život, učenje i rad u našoj školi. Učenici su rekli kako se sjećaju da su zaželjeli nova vrata na nekoliko učionica i da su htjeli nove ormare u učionici 4. razreda.

Pedagoginja im je tada rekla kako smo od našeg osnivača Virovitičko-podravske županije dobili nove ormare ne samo za jednu učionicu nego i za ostale te kako smo dobili nove stolove i stolice za učenike i katedre i uredske stolice za učitelje za čak 5 učionica, također od našeg Osnivača.

Zatim im je rekla kako je načelnik s Općinom donirao nova vrata te im pokazala PPT prezentaciju u kojoj su bile slike novih vrata na učionicama. Učenici su bili izuzetno sretni te su pogađali koja vrata su na kojoj učionici, toaletu ili uredu. Osmijeh na njihovim licima bila je i više nego dovoljna nagrada za uloženi trud u osiguravanje navedenih sredstava!

Prezentaciju možete pogledati i vi, u prilozima ove obavijesti. Sada naša škola ima definitivno drugačiji izgled i zahvaljujemo se svima koji su pridonijeli uređenju interijera naše škole. 

Fotografije zaslona: Lareta Žubrinić, ravnateljica

Fotografije u PPT: Slađana Stojanović, spremačica 

Tekst: Ruža Živković, pedagoginja. 

 

 
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju