preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

EVO NAS OPET ... MI SPREMNI SMO ZA LET!!!

Autor: Jasminka Stošić, 13. 9. 2020.

Unatoč aktualnoj situaciji koju je uzrokovao virus Covid 19, svi učenici PŠ Miljevci u ponedjeljak 7. rujna radosno su kročili u svoju školu. Uslijed aktualnih preventivnih mjera bez prisustva svojih roditelja no uz podršku svojih razrednih učiteljica Marine i Jasminke, na svečan način (zvucima hrvatske himne i prigodnim riječima dobrodošlice) označili su početak nove školske godine.

 

A nju će u Miljevcima, nadamo se redovito, pohađati ukupno 17 učenika. Svi oni su nakon opravdanog početnog uzbuđenja ozbiljno pristupili svojim đačkim obvezama.

No, uvjereni smo kako je srce prvog nastavnog dana najbrže kucalo našoj jedinoj prvoškolki. Naime, naša Mia Dorčak, jedina je polaznica 1. razreda! laugh

Ipak, svim bojaznima zbog te neobične okolnosti usprkos, ona se od samog početka uistinu odlično snašla! Za to su se, naravno, pobrinuli (uz njenu razrednu učiteljicu Marinu Kordi i našu ravnateljicu i pedagoginju), i svi ostali učenici naše područne škole jer su joj svojom svesrdnom pomoći nastojali učiniti njene prve školske dane i doživljaje što ljepšima i ugodnijima.

Ostali razredi su ove godine ipak ponešto brojniji u odnosu na 1. razred:

- 2. razred: 5 učenika

- 3. razred: 4 učenika

- 4. razred: 7 učenika

Za sve učenike stvoreni su odgovarajući uvjeti usklađeni s propisanim epidemiološkim mjerama i uputama, a posebna je pogodnost što su svi učenici izvrsno opremljeni potrebnim udžbenicima i radnim materijalima, koji su za sve njih (zaslugom Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Virovitičko – podravske županije i Općine Nova Bukovica) i ove godine besplatni.

Kako bi s više volje i poleta krenuli u nove đačke podvige, učenici 2. i 3. razreda (razredna učiteljica: Jasminka Stošić) izrađivali su zrakoplove od papira, kojima su simbolično „poletjeli uvis”- u osvajanje novih znanja i vještina, a učenici 1. i 4. razreda (razredna učiteljica: Marina Kordi) su se s radošću, ali i uz malu dozu sjete, prisjetili svojih ljetnih doživljaja i odlučili ih pospremiti u album najdražih uspomena!

U prvom nastavnom tjednu sve učenike pozdravile su i poželjele im uspješan rad i učenje i ravnateljica naše škole - Lareta Žubrinić, kao i školska pedagoginja Ruža Živković.

Također, već tijekom 1. sedmice, obilježili smo Hrvatski olimpijski dan (10. rujna). Kako? U sportskom duhu, naravno! Hodanjem i natjecanjem u (pojedinačnom) brzom trčanju!

Najbrži učenici i ove su godine imali čast „okititi” se zlatnim medaljama:

- KO: 2. /3. razreda (u konkurenciji djevojčica):

- Dunja Sobol (3. r.)

- KO: 2. /3. razreda (u konkurenciji dječaka):

- Ivano Dolovski (3. r.)

- KO: 1./4. razreda (u konkurenciji djevojčica):

- Ana Koleno (4. r.)

- KO: 1./4. razreda (u konkurenciji dječaka):

- Leo Vujasin (4. r.)

Želimo vjerovati kako će olimpijskim geslom: „BRŽE, VIŠE, JAČE!” biti obilježena i cijela ova 2020./21. školska godina! Ista uvjerenja i nade gajimo i za sve ostale učenike naše škole:

DRAGI UČENICI I UČITELJI,

SRETAN VAM (NAM) I USPJEŠAN „LET”

USUSRET NOVIM ZNANJIMA!

 


Izvor: Jasminka Stošić, razredna učiteljica 2. i 3. razreda u PŠ Miljevci (tekst i foto) i Marina Kordi, razredna učiteljica 1. i 4. r. (foto)


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju