preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Mjesec školskih knjižnica

Autor: Eva Turza Mitrović, 14. 10. 2020.

Listopad nam donosi prave jesenje, kišne i tmurne dane, uz pokoji sunčani trenutak. Dobra knjiga najbolji je lijek protiv dosade kad ti ružno vrijeme želi pokvariti raspoloženje. Knjiga je dobar lijek za uspavljivanje malenog djeteta. Što još liječi knjiga?

Mjesec školskih knjižnica ove je godine posvećen zdravom čitanju, odnosno blagodatima koje knjiga ima za ljudsko mentalno zdravlje.

Ovogodišnji slogan glasi: "Put do zdravlja i dobrobiti" što znači da se trebamo usredotočiti na sebe, svoje zdravlje, sigurno okruženje i, naravno, čitanje.

Da je čitanje lijek dugo se već govori. Posebna metoda psihoterapija zove se biblioterapija koja se odnosi na pomno odabrane tekstove, načine čitanja, vrijeme čitanja i komentiranje pročitanog u svrhu poboljšanja mentalnog zdravlja. 

Jasno je da na svakog od nas knjiga ostavlja određeni dojam. Neke knjige nikad ne zaboravimo, a neke zaboravimo i prije nego što je vratimo u knjižnicu. Zapitajmo se svi: "Koja je knjiga bila moja terapija?" Je li to bila slikovnica kojom su te roditelji uspavljivali, knjiga koju si slučajno našao/la na bakinoj polici, kuharica zbog koje su ti uspjeli kolači ili pak lektira koja je bila iznenađujuće zanimljiva? Svaka knjiga ima moć na neki način promijeniti svog čitatelja. 

Nakon što smo razmislili o važnim knjigama u svom životu, pozivam sve da klikom na logo Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica otvorite malenu brošuru na ovu temu.

Na drugoj stranici brošure naći ćete poveznicu na lagan i zanimljiv članak o biblioterapiji, malo terapijske jesenje glazbe,  video o najljepšim knjižnicama svijeta, te poveznice na igricu i Padlet.

Sudjeluj u online obilježavanju Mjeseca školskih knjižnica i odigraj igricu te ostavi svoj komentar na zadanu temu u Padletu. Molim te da u igrici i na Padletu upišeš svoje ime i razred, ali bez prezimena.

Klik na sličicu:
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju