preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Plastenici u našem vrtu

Autor: Lareta Žubrinić, 30. 9. 2020.

Sudjelovanje u projektu "Školska shema" našoj je školi mogućila nabavu plastenika i opreme za održavanje školskih vrtova!

Projekt „Školska shema“ je europski projekt kojim se preko Ministarstva poljoprivrede učenicima osnovnih i srednjih škola tijekom nastavne godine omogućava kontinuirana dostava voća, povrća i mlijeka lokalnih poljoprivrednih proizvođača.

Osim toga, u sklopu toga projekta, svaka se škola može prijaviti i za provedbu pratećih obrazovnih mjera kao što je edukacija djece o poljoprivredi, zdravim prehrambenim navikama, lokalnim lancima hrane i ekološkoj proizvodnji, održivoj proizvodnji i sprečavanju rasipanja hrane putem predavanja; organiziranje satova kušanja voća i povrća; sjetva, sadnja i održavanje školskih vrtova te organiziranje posjeta poljoprivrednim gospodarstvima, koja se bave proizvodnjom voća i povrća i slične aktivnosti u cilju povezivanja djece s poljoprivredom.

 

Školska shema - Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva

 

Naša se škola svake godine redovito prijavljivala i sudjelovala u nekoj od pratećih obrazovnih mjera. U protekloj školskoj godini među 111 prijavljenih škola, našla se  i prijava naše škole za mjeru „Sjetva, sadnja i održavanje školskih vrtova“ te smo, u užem krugu od 53 škole, odabrani za realizaciju navedene mjere!

 

Nakon potpisivanja Sporazuma s Ministarstvom poljoprivrede, Upravom za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva stvoreni su preduvjeti za provedbu odobrene prateće obrazovne mjere te smo nabavili plastenik i opremu za održavanje školskih vrtova u iznosu od 10.000,00 kn.

 

 

Plastenik smo nabavili od dobavljača PROnik d.o.o. iz Rakitnice, a opremu iz tvrtke Opal do.o. iz Slatine. 

 

Plastenik i oprema koristit će u radu Učeničke zadruge „Bukvica“, osobito Mladim vrtlarima  i školskoj kuhinji, ali i svim ostalim učenicima u redovitoj ili izvannastavnoj aktivnosti.

Veselimo se radu u našem lijepom plasteniku!

 

 
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju