preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Upotrijebi ponovo za ljepšu našu!

Autor: Eva Turza Mitrović, 10. 11. 2020.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vas poziva na sudjelovanje u ekološko-obrazovnom nagradnom natječaju “Od starog novo za dar od srca”.

Obilježimo nadolazeće blagdane ukrasima, darovima, kreativnim rješenjima izrađenim prema načelima ponovne uporabe. Iznenadimo svoje najmilije poklonima koje smo sami izradili. Zaogrnimo pri tom stare stvari i predmete u novo ruho!

Cilj natječaja je da se djeci i mladima u okviru zadane teme, uz elemente ponovne uporabe (eng. upcycling), približi pravilan način gospodarenja otpadom i potakne promjena svijesti o vrijednosti stvari koje više ne koriste. Naša vizija je poticati održivu i zdravu zajednicu koja se odgovorno odnosi prema okolišu u kojem obitava.

Natječajem želimo potaknuti dječju kreativnost da na zabavan i zanimljiv način otkriju vrijednosti starih i odbačenih stvari te ih koriste višekratno i tako utječu na smanjenje otpada. Učenici koji će se posebno istaknuti svojom kreativnošću te angažmanom osvojit će atraktivne nagrade!

Natječaj se otvara 16. studenog  i traje do 21. prosinca 2020. godine (do ponoći).

Proglašenje pobjednika natječaja objavit će se 08. siječnja 2021. godine na web stranici natječaja http://upotrijebi-ponovno.zaljepsunasu.hr/rezultati

Natječaj je podijeljen u tri kategorije, prilagođene trima dobnim skupinama:
1. učenici nižih razreda OŠ (1.-4.r.)

2. učenici viših razreda OŠ (5.-8. r.)

3. učenici srednjih škola

Zadatak natječaja je isti za sve tri dobne skupine, ali će se radovi vrednovati sukladno dobnoj skupini kojoj pripadaju. Nastavnik za svoj razred ili skupinu predaje prijavu u obliku videa u trajanju do 3 minute i/ili fotografija kojima se dokumentira proces izrade radova – te koji čini jednu cjelinu. U cijelom procesu, od ideje do izrade radova, učenicima će pomagati i voditi ih nastavnici, odnosno mentori. Svoje radove djeca i mladi mogu izraditi samostalno ili u grupi s drugima.

Dokument s opisom zadatka preuzmite 16.11.2020. na http://upotrijebi-ponovno.zaljepsunasu.hr/ i nakon registracije na http://upotrijebi-ponovno.zaljepsunasu.hr/prijava predajte radove (prijavu vrše nastavnici).

Ukoliko trebate i dodatne informacije ili pojašnjenja, obratite nam se na e-mail:
info@zaljepsunasu.hr

Dodatne informacije o gospodarenju otpadom, vrstama otpada te o tome što sve možemo napraviti s otpadom potražite na web stranici http://www.zaljepsunasu.hr ili Facebook stranici „Za ljepšu našu“
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju