preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

Autor: Lareta Žubrinić, 19. 11. 2020.

Naša škola je tijekom 12. i 13. studenoga 2020., na satu Povijesti, obilježila Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.  

Naime, kako u novim epidemiološkim uvjetima ne smijemo miješati učenike, odlučili smo dostojanstveno obilježiti ovu tužnu obljetnicu sa svakim razredom posebno.

Tako su učenici 5., 6. i 7. razreda gledali interaktivnu PowerPoint prezentaciju koja se sastojala od poučnih i dirljivih tekstova Siniše Glavaševića, novinara Radija Vukovar, koji je smrtno stradao nakon pada grada, te slika razorenog Vukovara iz 1991. godine.

 

Rad učenika Marina Marušića

 

Rad učenice Marije Škrnički

 

 

Rad učenika Dominika Tereka

 

 

Učenici 8. razreda su gledali edukativni dokumentarni film „Vukovar 1991.g.“ koji opisuje i objašnjava bitku za Vukovar od 25.kolovoza 1991. do samog pada grada 18.studenog 1991. 

Nakon što su se upoznali s tematikom Vukovara 1991.g. i dobili motivaciju za rad, učenici su u digitalnom alatu Canva izradili plakate o istoj tematici. U njihovim radovima posebno mjesto je zauzeo vukovarski vodotoranj, koji je nedavno obnovljen i  jedan je od simbola Vukovara.

Rad učenika Mateja Bračuna

Rad učenika David Tereka

 

Uz  vodotoranj, učenici su za motive svojih plakata izabirali i Memorijalno groblje, vukovarsku bolnicu, francuskog dragovoljca Domovinskog rata Jean-Michelea Nicoliera, novinara Sinišu Glavaševića,…  

 

Svoje plakate učenici su upotpunili i prigodnim tekstom u obliku citata, činjenica ili svojih misli te su na taj način svaki plakat dodatno individualizirali, pokazavši što za njih znači Vukovar i kako ga nose u svom srcu bez obzira na činjenicu da se taj strašni ratni zločin dogodio 29 godina prije. Puno prije njihovog rođenja. 

Rad učenika Alena Smiljanića:


Da se nikada ne zaboravi!  

 


Izvor: Martina Grundler Hrala, učiteljica povijesti


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju