preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

"Od djece- djeci!"

Autor: Božica FILIPOVIĆ VEG, 15. 12. 2020.

Humanitarna akcija naziva "Od djece- djeci" uspješno je obavljena zahvaljujući volonterima, dobročiniteljima i svim ljudima dobre volje koji su nam se priključili!

Rodilo se kao ideja: organizirati mjesečni projekt iz Hrvatskoga jezika u prosincu. 
Što?
Darivanje u duhu predblagdanskog vremena.
Komu?
Facebook grupa: Pomoć obiteljima.
Tko?
Od djece – djeci.
Predloženo učenicima 6. i 8. razreda naše škole i prihvaćeno bez pogovora. Oduševljeni!
Žele sudjelovati svi, pa i oni koji ni sami nemaju baš puno. U tomu i jest čar ovoga projekta!
Odvojili su od sebe, svoje obitelji, iz svoga doma, iz ormara i kutije s igračkama. S ljubavlju donosili u školu krcate vrećice i kutije te skupljali tijekom 2 tjedna. 


Učiteljica Hrvatskoga jezika na Facebook društvenoj mreži pronašla je grupu pod nazivom Pomoć obiteljima te kontaktirala gospođu Andreu koja nam je pomogla informacijama o potrebitima. Prikupljala se hrana, razne namirnice, higijenske potrepštine, igračke, društvene igre, slikovnice te topla odjeća i obuća.


Pitate se za koga?
Za tri obitelji koje čine samohrane majke s troje ili četvero djece u dobi od 1,5 godine do 17 godina, koji žive u neimaštini. U uvjetima koje svatko od nas vrlo teško danas može i zamisliti. U domu u kojem nemate sređen sanitarni čvor ili se borite da platite struju. Mnogo je takvih obitelji, čak i na području naše županije. Nažalost, mogli smo birati. Pomogli bismo najradije svima. 


Odluka je pala: naši će pokloni ići trima obiteljima. Dvjema iz Virovitičko-podravske županije (u Grabrovnicu i Črešnjevicu) i jednoj iz grada Zagreba (Utrine).
Našoj su se ideji i organizaciji priključili i učenici 7. c razreda iz Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina, kojima je razrednica učiteljica Martina Grundler Hrala.


Tijekom skupljanja donacija, vijest se proširila školom pa su se uključili i brojni učitelji, stručni suradnici i ostali djelatnici škole, kao i učenici nižih razreda i roditelji, a neki su čak i iz Suhopolja dovezli svoje poklončiće.
 Svima ovom prilikom od srca zahvaljujemo!
Tijekom nepuna 2 tjedna uspjeli smo skupiti preko 40 kutija potrepština. Zahvaljujemo i gospođi Dariji koja se pobrinula da naši paketi sigurno stignu na područje Pitomače, a dalje ih je preuzela i obiteljima razvezla gospođa Andrea.

Nema tih riječi kojima bismo vam mogli dočarati dječju sreću i oduševljenje primljenim poklonima, a njihovi osmijesi zlata vrijede.

Ovoga Božića i oni su primili svoje darove pod borom, a ako smo im svojim činom priuštili barem malo ljepši i topliji Božić od prethodnih, mi smo svoj zadatak ispunili. Punog srca i suznih očiju gledamo fotografije njihovih osmijeha i uzbuđenja, a u prilogu možete pročitati i pismo zahvale dječaka Antonija (8 godina).


Nadamo se da će za ovakve humanitarne akcije biti još prilika, a do tada zahvaljujemo svim ljudima dobre volje i velikoga srca. Želimo svima sretne i blagoslovljene blagdane – prije svega obilje zdravlja u krugu vaših najmilijih.
Sretan Božić svima!

 


Izvor: Tekst: Hana Kribl (Novinarsko-literarna družina) i Božica Filipović Veg, učiteljica Hrvatskoga jezika Fotografije: Andrea Oroš, Ruža Živković, Božica Filipović Veg, Martina Grunlder Hrala, Darija Široki


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju