preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

IX. LIKOVNO-LITERARNO-NOVINARSKI NATJEČAJ: "BOGATSTVO RAZLIČITOSTI"

Autor: Eva Turza Mitrović, 26. 1. 2021.

Osnovna škola „Matija Gubec“ iz Tavankuta organizira međunarodni nagradni literarni, novinarski i likovni natječaj „Bogatstvo različitosti“ za učenike osnovnih škola kojim se želi potaknuti djecu na raspravu o temama suživota s drugima i drukčijima te razvijanje solidarnosti i povezivanje s vršnjacima iz različitih krajeva.

Tema ovogodišnjega natječaja: „JABUKA“

Tema je općenita te omogućava učenicima izražavanje i iskazivanje vlastitih ideja o jabuci na različite načine (jabuka u cvatu, plod jabuke, jabuka kao simbol ljubavi, zdravlja, znanja, dugovječnosti, ali i iskušenja te razdora).

Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2021. godine. Sve pristigle radove vrednovat će žiri, a nagradit će se po tri najbolja literarna, novinarska i likovna rada u dvije starosne skupine (prva ‒ od 1. do 4. i druga ‒ od 5. do 8. razreda osnovne škole). Nagrade će se autorima i mentorima uručiti na glavnoj svečanosti 15. travnja 2021. godine, a za nagrađenoga učenika i mentora bit će osiguran smještaj i prehrana.

Upute za slanje radova:

Literarni i novinarski radovi šalju se na adresu elektroničke pošte: bogatstvo.razlicitosti@osmgubec.edu.rs, a svaki rad obavezno mora sadržavati sljedeće podatke:

‒ Ime i prezime autora,

‒ Razred,

‒ Osnovne podatke za kontakt s nastavnikom-mentorom (ime i prezime, telefon, adresu e-pošte) i

‒ Naziv i adresu škole.

Svaki učenik na natječaju može sudjelovati s najviše dva literarna rada te jednim novinarskim i jednim likovnim radom. Literarni radovi mogu biti i pjesme i prozni sastavci.

Literarni i novinarski radovi mogu biti pisani na jezicima zemalja sudionica natječaja, kao i jezicima nacionalnih manjina.

Tekstovi literarnih radova trebaju biti napisani fontom Times New Roman, veličinom slova 12 točaka i u formatu .doc ili .docx dokunenta.

Radovi koji su nepotpuno označeni ili ne sadrže potrebne podatke neće biti razmatrani i neće konkurirati za nagrade. Škola zadržava pravo objavljivanja radova.

Radove na natječaj mogu slati osnovne škole i druge institucije ili organizacije koje se bave osnovnim odgojem i obrazovanjem.

 Likovni se radovi šalju isključivo na adresu:

 ‒ OŠ „Matija Gubec“ (za natječaj: „Bogatstvo različitosti“)

‒ Marka Oreškovića 12/a

 ‒ 24214 Donji Tavankut, Vojvodina - Republika Srbija.

Prethodno navedeni podaci trebaju biti napisani na pozadini rada fontom Times New Roman, veličinom slova 12 točaka (možete koristiti prijavnicu koja je u prilogu natječaja).

Radovi ne smiju biti ranije objavljivani i nakon natječaja ne vraćaju se. Prijavnicu potražite u priloženom dokumentu.


Priloženi dokumenti:
Bogatstvo_razlicitosti.docx (71.16 KB)


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju