preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

I naši prvašići se pridružuju inicijativi „Zasadi stablo - ne budi panj!“

Autor: Kristina Pintarić, 3. 3. 2021.

Naši maleni prvašići dali su doprinos hvalevrijednoj akciji kolektivne sadnje stabala naziva “Zasadi stablo - ne budi panj”. 

Ova akcija se temelji na kolektivnoj sadnji drveća, s naglaskom na autohtone vrste, karakteristične za pojedine krajeve. Vodeći se ovim smjernicama, odlučili smo se za jednu sadnicu jabuke i jednu sadnicu kruške.

Te dvije voćke će uljepšavati prostor škole, davati ugodnu hladovinu ljeti, proizvoditi nama neophodan kisik, a uz sve to još će nam davati i ukusne plodove.

 

Puno je koristi, a tako malo truda potrebno za posaditi voćku. To su nam danas pokazali i maleni prvašići koji su udruženim snagama posadili čak dvije voćke. Time su dali doprinos i eTwinning projektu "Small steps to a big goal - what can I do for Earth" koji za cilj ima očuvanje okoliša i brigu za zelenu budućnost Zemlje.  
Prvašićima svaka čast i nadamo se kako će nekome poslužiti kao inspiracija. 

 

Ova građanska inicijativa, pokrenuta 2019., ima cilj da njeni sudionici u svojim mjestima diljem Hrvatske zasade što više stabala te ozelene svoje životne i radne sredine. Inicijativa je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti u borbi protiv klimatskih promjena. 


Ako mogu prvašići, možete i vi!

Akcija traje do 7. ožujka.

 

 

 


Izvor: Kristina Pintarić, učiteljica 1. razreda (tekst i foto)


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju