preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Terenska nastava ISTINA O POBJEDNICIMA

Autor: Dalibor Korpak, 21. 10. 2021.

Učenici 7. i 8. razreda naše škole 20. listopada 2021. prisutvovali su terenskoj nastavi u sklopu projekta HVIDRE Slatina ISTINA O POBJEDNICIMA. Cilj terenske nastave je podizanje razine informiranosti o Domovinskom ratu u našem kraju.

 

U sklopu terenske nastave učenici su nakon odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima, paljenjem svijeća i molitvom ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade te kratkog prisjećanja ratnog puta brigade ispred spomenika podignutog njoj u čast, posjetili Spomen sobu Domovinskog rata u Zavičajnom muzeju Slatina gdje im je prezentaciju o događanjima tijekom Domovinskog rata na širem slatinskom području održao arheolog Srđan Đuričić te ih upoznao sa strahotama koje donosi rat, a koje ne mogu pronaći u svojim udžbenicima.

Potom su učenici obišli bivšu crtu obrane grada Slatine i odali počast poginulim hrvatskim braniteljima na spomen obilježjima njihove pogibije u Balincima, Četekovcu, Čojlugu i Mikleušu, posjetili su i Voćin, a potom su saznali i nešto više o povijesti znamenite voćinske crkve te događanjima za vrijeme Domovinskog rata na tom području.

Zahvaljujemo se HVIDRI Slatina na organizaciji terenske nastave.
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju