preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

I mali Miljevčani dišu za Vukovar

Autor: Marina Kordi, 23. 11. 2021.

Tijekom proteklog tjedna u Područnoj školi u Miljevcima učenici su različitim aktivnostima obilježili Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Učenici Područne škole Miljevci obilježili su u srijedu, 17. studenoga 2021. godine Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje koji se inače obilježava 18. studenoga.

Na satu Likovne kulture učenici 1. i 3. razreda tehnikom laviranog tuša naslikali su golubicu mira te time i prigodno uredili razredni pano.

 

Učenici 4.razreda su na satu likovne kulture tehnikom modeliranja izrađivali Vučedolske golubice, a 2.razred crtao Vučedolsku golubicu u dvodimenzinalnom obliku. 

Svatko je donio lampion te su zajedno sa svojim učiteljima zapalili lampione ispred škole i njima oblikovali srce te na taj način odali počast žrtvama Vukovara.

 

Učenici su, osim toga, razgovarali o Vukovaru i o važnosti mira. Slušali su prigodne pjesme poput Voljeni Vukovar (O, divni moj Vukovaru ti) i učili o znamenitostima grada Vukovara koje su tijekom ratnih sukoba nastradale. 


Izvor: Marina Kordi, učiteljica 2./4.razreda, Mateja Vilček, učiteljica 1./3.razreda


e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju