preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

12. Sat povijesti iz Vukovara

Autor: Lareta Žubrinić, 25. 11. 2021.

U prigodi obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine i ove je godine održan multimedijalni projekt “Sat povijesti iz Vukovara”. Riječ je o virtualnom satu povijesti koji organizira OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara uz tehničku potporu CARNeta.

 

Cilj projekta je jednim satom povijesti povezati učenike osmih razreda iz različitih hrvatskih kako bi se prisjetili slavnih dane obrane Vukovara i domovine Hrvatske. Putem video veze spojilo se 15 škola – od Dubrovnika, Šibenika, Malog Lošinja, Pule preko Zagreba, Ivanca, Varaždina do Nove Bukovice, Slavonskog Broda i Vukovara.

 

Tema ovogodišnjeg 12. sata povijesti iz Vukovara je „Golubice lete u vječnost“ i posvećena je spomen-obilježjima na mjestima pogibije hrvatskih branitelja i civila kako bi se podsjetili na hrabrost i ljubav onih čija je žrtva bila preduvjet slobodi koju danas uživamo.

Osmaši iz novobukovačke škole, predstavnici Virovitičko-podravske županije, prikazali su terensku nastavu koju provodi slatinska HVIDRA pod nazivom „Istina o pobjednicima“ u kojemu učenici 7.i 8. razreda iz šest škola sa slatinskog područja obilaze spomen-obilježja poginulih branitelja i civila te im na prigodan način odaju počast.

Ovakav način povezivanja učenika iz različitih krajeva Hrvatske odvijao se u duhu i ozračju zajedništva te sjećanja i zahvale svima onima koji su za slobodu Republike Hrvatske dali svoje živote.
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju