preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Priče iz Vukovara - sat lektire

Autor: Lareta Žubrinić, 28. 11. 2021.

Prošloga tjedna dvosat Hrvatskoga jezika bio je posvećen obradi književnoga djela Siniše Glavaševića „Priče iz Vukovara“.

Uz čitanje Sinišinih priča, učenici 8. razreda  imali su zadatak istražiti njegov život s naglaskom na doba kada je bio ratni izvjestitelj Hrvatskoga radija – Radio Vukovara i njegov doprinos u obrani grada te na strašnu sudbinu koja ga je, nažalost, zadesila.

Pripremajući se za izlaganje, učenici su na digitalnim alatima Thinglink i Canva izradili  interaktivne karte na kojima su pojašnjavali neke od zadanih pojmova koje su istraživali: vučedolska golubica, djevojčica u plavom kaputiću, vukovarski vodotoranj, Ovčara, Trpinjska cesta, Muzej grada Vukovara, vukovarska bolnica   i dr.

Nakon gledanja nekoliko isječaka iz dokumentarnih snimaka o danima uoči i nakon pada grada Vukovara, o  pročitanim pričama Siniše Glavaševića osmaši su jedni drugima iznosili svoja razmišljanja, a odabrane Sinišine misli su i oslikali.

Također, za provjeru pročitanoga djela svojim prijateljima iz razreda osmislili su i različite kvizove u alatima kao što su Kahoot, Quizizz i Wordwall.

Ovaj Sat lektire je ujedno i priprema učenika za jednodnevnu terensku nastavu u Vukovar koja će se održati 7. prosinca.
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju