preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Obilježili smo „Dan crvenih haljina“

Autor: RUŽA ŽIVKOVIĆ, 4. 2. 2022.

Danas, prvog petka u mjesecu veljači i mi nosimo crveno u znak solidarnosti i upozorenja na opasnost od moždanog udara kod žena.

Kako bi se podigla svijest o opasnosti i specifičnosti moždanog udara kod žena svakog prvog petka u veljači održava se javnozdravstvena kampanja Dan crvenih haljina. Pokrenuta je 2004. godine u SAD-u, a potom se proširila po cijelom svijetu. Simbol je crvena haljina odnosno crvena boja kao boja zdravlja, života i živosti, ali i upozorenja na moguću opasnost. Moždani je udar drugi uzrok smrtnosti u Hrvatskoj zbog kojeg umire oko 5000 osoba ili 10 posto svih umrlih. Hrvatska je na šestom mjestu po podatcima Eurostata po smrtnosti od moždanog udara.

Učenici OŠ Vladimira Nazora, Nova Bukovica potaknuti učiteljima i zaposlenicima škole koji su također obukli crveno pokazali su još jednom kako potiču i brinu o odgojnom djelovanju škole jer škola nije samo obrazovna institucija.

I učenici naše područne škole u Miljevcima priključili su se akciji i obukli crveno.

Hvala svim učenicima i zaposlenicima koji su se uključili u ovu današnju inicijativu obukavši crveno.

Pedagoginja,

Ruža Živković.
e-Dnevnik
 

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

 

Nauči riječ!

Kalendar 2021/2022

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju